Hostapd + Madwifi + WPA2 problem

Joo Aun Saw jasaw81 at yahoo.com.au
Tue Feb 19 23:43:13 EST 2008


Hi,

I'm trying to setup a wifi access point with WPA2. I'm using madwifi + hostapd. My client machine is running Windows XP service pack 2 with the WPA2 patch installed. I can't seem to get WPA2 to work, but WPA is working fine for me. Does anyone know how to fix it or what is wrong with my setup? Help greatly appreciated.

This is the version of madwifi driver I'm running:
ath_hal: 0.9.18.0 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413, REGOPS_FUNC)
wlan: 0.8.4.2 (0.9.3.2)
ath_pci: 0.9.4.5 (0.9.3.2)
PCI: enabling device 0000:00:02.0 (0340 -> 0342)
ath_rate_sample: 1.2 (0.9.3.2)
wifi0: 11a rates: 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
wifi0: 11b rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps
wifi0: 11g rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
wifi0: turboA rates: 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
wifi0: turboG rates: 6Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
wifi0: H/W encryption support: WEP AES AES_CCM TKIP
wifi0: mac 10.5 phy 6.1 radio 6.3
wifi0: Use hw queue 1 for WME_AC_BE traffic
wifi0: Use hw queue 0 for WME_AC_BK traffic
wifi0: Use hw queue 2 for WME_AC_VI traffic
wifi0: Use hw queue 3 for WME_AC_VO traffic
wifi0: Use hw queue 8 for CAB traffic
wifi0: Use hw queue 9 for beacons
wifi0: Atheros 5212: mem=0x48000000, irq=28

This is my hostapd.conf file:
bridge=br0
interface=ath0
driver=madwifi
logger_syslog=-1
logger_syslog_level=3
logger_stdout=-1
logger_stdout_level=3
debug=0
ctrl_interface_group=0
macaddr_acl=0
deny_mac_file=/etc/hostapd.deny
auth_algs=3
eapol_key_index_workaround=0
eap_server=0
dump_file=/tmp/hostapd.dump
ssid=MyTestAP
wpa=2
wpa_passphrase=My_Secret_Passphrase
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP

This is a log from my hostapd program:
Configuration file: /etc/hostapd.conf
ctrl_interface_group=0
Configure bridge br0 for EAPOL traffic.
madwifi_set_iface_flags: dev_up=0
madwifi_set_privacy: enabled=0
BSS count 1, BSSID mask ff:ff:ff:ff:ff:ff (0 bits)
SIOCGIWRANGE: WE(compiled)=19 WE(source)=13 enc_capa=0xf
ath0: IEEE 802.11 Fetching hardware channel/rate support not supported.
Flushing old station entries
madwifi_sta_deauth: addr=ff:ff:ff:ff:ff:ff reason_code=3
Deauthenticate all stations
madwifi_set_privacy: enabled=0
madwifi_del_key: addr=00:00:00:00:00:00 key_idx=0
madwifi_del_key: addr=00:00:00:00:00:00 key_idx=1
madwifi_del_key: addr=00:00:00:00:00:00 key_idx=2
madwifi_del_key: addr=00:00:00:00:00:00 key_idx=3
Using interface ath0 with hwaddr 00:80:48:4e:97:70 and ssid 'MyTestAP'
SSID - hexdump_ascii(len=8): (deleted)
PSK (ASCII passphrase) - hexdump_ascii(len=23): (deleted)
PSK (from passphrase) - hexdump(len=32): fa aa 59 6a d2 96 86 a4 da 3e f7 d3 0b d3 12 1b ca 98 77 de 84 93 62 17 4a 15 44 cb e2 ca 0d 56
madwifi_set_ieee8021x: enabled=1
madwifi_configure_wpa: group key cipher=3
madwifi_configure_wpa: pairwise key ciphers=0x8
madwifi_configure_wpa: key management algorithms=0x2
madwifi_configure_wpa: rsn capabilities=0x0
madwifi_configure_wpa: enable WPA=0x2
WPA: group state machine entering state GTK_INIT (VLAN-ID 0)
GMK - hexdump(len=32): [REMOVED]
GTK - hexdump(len=16): [REMOVED]
WPA: group state machine entering state SETKEYSDONE (VLAN-ID 0)
madwifi_set_key: alg=CCMP addr=00:00:00:00:00:00 key_idx=1
madwifi_set_privacy: enabled=1
madwifi_set_iface_flags: dev_up=1
ath0: Setup of interface done.
l2_packet_receive - recvfrom: Network is down
Wireless event: cmd=0x8c03 len=20
ath0: STA 00:04:e2:81:23:f5 IEEE 802.11: associated
  New STA
Failed to parse WPA/RSN IE from 00:04:e2:81:23:f5 (res=-2)
WPA/RSN IE - hexdump(len=138): fd 88 c3 57 fd 7c c0 03 90 58 c0 03 8e fc c3 57 fd b4 c3 57 fd 8c c0 03 7c f0 c0 03 90 50 80 00 00 13 00 00 00 63 20 00 00 13 c3 9e 00 00 c3 57 fe a8 c3 70 00 00 c3 c3 d7 a0 c3 57 fd cc c3 57 fd b8 c0 03 7d 48 c0 03 7c a4 00 00 00 00 00 00 00 00 c3 57 fe 84 c3 57 fd d0 c0 13 0a a8 c0 13 01 14 c3 c3 d7 a0 c3 57 fd f8 c3 57 fd e4 c0 03 7d 48 c0 03 7c a4 00 00 00 00 00 00 00 00 c3 57 fe b0 c3 57 fd fc c0 13 0a a8
WPA/RSN information element rejected? (res 1)
Wireless event: cmd=0x8c02 len=95
Custom wireless event: 'STA-TRAFFIC-STAT
mac=00:04:e2:81:23:f5
rx_packets=0
rx_bytes=0
tx_packets=0
tx_bytes=0
'
Wireless event: cmd=0x8c04 len=20
ath0: STA 00:04:e2:81:23:f5 IEEE 802.11: disassociated
ath0: STA 00:04:e2:81:23:f5 WPA: event 2 notification
madwifi_del_key: addr=00:04:e2:81:23:f5 key_idx=0
ioctl[IEEE80211_IOCTL_DELKEY]: Invalid argument
madwifi_del_key: Failed to delete key (addr 00:04:e2:81:23:f5 key_idx 0)
WPA: 00:04:e2:81:23:f5 WPA_PTK entering state DISCONNECTED
WPA: WPA_PTK::DISCONNECTED - did not decrease GNoStations (STA 00:04:e2:81:23:f5)
WPA: 00:04:e2:81:23:f5 WPA_PTK entering state INITIALIZE
madwifi_del_key: addr=00:04:e2:81:23:f5 key_idx=0
ioctl[IEEE80211_IOCTL_DELKEY]: Invalid argument
madwifi_del_key: Failed to delete key (addr 00:04:e2:81:23:f5 key_idx 0)
Signal 2 received - terminating
Flushing old station entries
madwifi_sta_deauth: addr=ff:ff:ff:ff:ff:ff reason_code=3
Deauthenticate all stations
madwifi_set_privacy: enabled=0
madwifi_set_ieee8021x: enabled=0
madwifi_set_iface_flags: dev_up=0



If anyone knows anything about this problem, please help me.

Regards,
JA






      Get the name you always wanted with the new y7mail email address.
www.yahoo7.com.au/y7mail

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20080219/45b80414/attachment-0001.htm 


More information about the HostAP mailing list