(Argh!) 2.6.11.1 w/ 0.3.7 = wifi0: hfa384x_cmd: entry still in list?

Jason Straight jason at jeetkunedomaster.net
Wed Mar 9 19:30:41 EST 2005


Below is a bunch of crap :) hopefully containing the right information so 
someone can point me to the reason why I can't get my zcom 325-HP working.


Here's the full dmesg:

hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
hostap_cs: 0.3.7 - 2005-02-12 (Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>)
hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
hostap_cs: setting Vcc=50 (from config)
Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
hostap_cs: Registered netdevice wifi0
hostap_cs: index 0x01: Vcc 5.0, irq 16, io 0x0100-0x013f
prism2_hw_init: initialized in 195 ms
wifi0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=ea665e80, type=0, res=0)
wifi0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0, entry=ea665e80, type=0, 
cmd=0x0001, param0=0x0000, EVSTAT=8000 INTEN=0010)
wifi0: MAC port 0 enabling failed
wifi0: could not enable MAC port
wifi0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=c957d7c0, type=0, res=0)
wifi0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0, entry=c957d7c0, type=0, 
cmd=0x0021, param0=0xfd0b, EVSTAT=8000 INTEN=0010)
wifi0: hfa384x_get_rid: CMDCODE_ACCESS failed (res=-110, rid=fd0b, len=8)
Could not get RID for component NIC
hostap_cs: Initialization failed
prism2_config() failed
r8169: eth0: PHY reset until link up
wifi0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=ea665e80, type=0, res=0)
wifi0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0, entry=ea665e80, type=0, 
cmd=0x0002, param0=0x0000, EVSTAT=8000 INTEN=0000)
hostap_cs: Shutdown failed


iwconfig shows:

ath0      IEEE 802.11g  ESSID:"{{}}"  Nickname:"jkd.jeetkunedomaster.net"
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: 00:04:5A:0E:3C:F6
          Bit Rate:11 Mb/s   Tx-Power:50 dBm   Sensitivity=0/3
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality=60/94  Signal level=-35 dBm  Noise level=-95 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:24  Invalid misc:24   Missed beacon:0

wifi0     no wireless extensions.



Worth noting my machine has a wireless minipci dev running with madwifi on 
ath0.

lspci:

00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8385 [K8T800 AGP] Host Bridge 
(rev 01)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 PCI bridge [K8T800 South]
00:05.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5212 802.11abg NIC 
(rev 01)
00:06.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB21 IEEE-1394a-2000 
Controller (PHY/Link)
00:08.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8169 Gigabit 
Ethernet (rev 10)
00:0c.0 CardBus bridge: ENE Technology Inc CB1410 Cardbus Controller (rev 01)
00:0e.0 Unknown mass storage controller: Winbond Electronics Corp: Unknown 
device 8481 (rev 01)
00:0e.1 Unknown mass storage controller: Winbond Electronics Corp: Unknown 
device 8482 (rev 01)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 
Controller (rev 80)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 
Controller (rev 80)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 
Controller (rev 80)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 82)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. 
VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 
AC97 Audio Controller (rev 50)
00:11.6 Communication controller: VIA Technologies, Inc. AC'97 Modem 
Controller (rev 80)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] 
HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] 
Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM 
Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] 
Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV350 [Mobility Radeon 
9600 M10]


and /proc/interrupts

[root at jkd hostap-driver-0.3.7]# cat /proc/interrupts
           CPU0
  0:   71822068    IO-APIC-edge  timer
  1:      44579    IO-APIC-edge  i8042
  7:          2    IO-APIC-edge  parport0
 10:     179318   IO-APIC-level  acpi
 12:     178411    IO-APIC-edge  i8042
 14:     289309    IO-APIC-edge  ide0
 15:     646049    IO-APIC-edge  ide1
 16:    2099545   IO-APIC-level  yenta, ath0, 0.0
 17:          3   IO-APIC-level  ohci1394
 19:          6   IO-APIC-level  eth0
 21:     442114   IO-APIC-level  uhci_hcd, uhci_hcd, uhci_hcd, ehci_hcd
 22:    3248927   IO-APIC-level  VIA8233
NMI:          0
LOC:   71817707
ERR:          0
MIS:          0

Thanks, this really bugs me since I don't really know what would cause this 
error. I know 2.6.11.1 has some new acpi IRQ handling but I don't know if 
that would cause this error or not.



-- 
http://www.skycon.net/
AIM: JasonRStraight
ICQ: 1796276



More information about the HostAP mailing list