Senao SL-2511CD Ext2 (Yang-Hwee TAN)

Guido Augustowski gha at fibertel.com.ar
Sun Jun 22 22:59:55 EDT 2003


I just wanted to share with you my experience:
I am using a D-Link DWL500 card with HostAP without problems. This DWL500 is
a PCMCIA DWL650 with a Ricoh Adaptor, and it is working OK. This is how my
Ricoh adapter appears in lspci:

CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c475 (rev 80)

If you need any help, feel free to ask.

Guido

----- Original Message ----- 
From: "Yang-Hwee TAN" <tanyh at bii.a-star.edu.sg>
To: <hostap at shmoo.com>
Cc: <amalvido at gts.tsc.uvigo.es>
Sent: Sunday, June 22, 2003 11:13 PM
Subject: Re: Senao SL-2511CD Ext2 (Yang-Hwee TAN)


> Hi,
>
> i'm not sure what causes this no irq errors either.
> recently, about a month ago, i bought a Richoh pcmcia
> adapter as well, and have the same error. at first i
> thought it was bios. i change the installation on
> another system with different bios, it didn't work too.
> both m/boards did have pci bus v2.2 or higher.
>
> happen that the richoh card is valid for a refund,
> hence i went to get a refund for incompatible reason.
> i realised this Richoh cards seesm to have been revised
> and unable to be used for Wireless cards on Linux.
> And it works well on Windows. I find it really strange,
> but i didn't have time to debug and figure more out of
> it at that time.
>
> May be others have similar experience with any recently
> bought Richoh adaptor cards, please share if you encountered
> and fixed it.
>
>
> thanks,
> yanghwee.
>
> - - -
> On Fri, 20 Jun 2003 17:16:14 +0200
> amalvido <amalvido at gts.tsc.uvigo.es> wrote:
>
> > Thanks dear Yang-Hwee.
> >
> > Your help it's very useful to me. I go forward, but I jey have some
> > problems. Now I have next error message  whit dmesg:
> >
> > hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
> > hostap_cs: hostap_cs.c 0.0.0 2002-10-12 (SSH Communications Security
> > Corp, Jouni Malinen)
> > hostap_cs: (c) Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>
> > hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
> > hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
> > prism2_config()
> > hostap_cs: setting Vcc=33 (from config)
> > Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
> > IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
> > io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
> > hostap_cs: RequestIRQ: Resource in use
> > prism2_release
> > : card already removed or not configured during shutdown
> > release - done
> > prism2_detach
> > hostap_free_data: ap has not yet been initialized - skip resource
freeing
> >
> > The Ricoh PCMCIA-PCI adapter isn't on control panel irq list, but it
> > appears in lspci.
> > In pcmcia file in /etc/sysconfig/ directory I wrote:
> > PCMCIA=yes
> > PCIC=i82365
> > PCIC_OPTS="irq_mode=1"
> >  It's this fine.
> >
> > Thanks to All for your responses.
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > HostAP mailing list
> > HostAP at shmoo.com
> > http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
> _______________________________________________
> HostAP mailing list
> HostAP at shmoo.com
> http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap




More information about the HostAP mailing list