testing p2p using test interface

Zahraa Salah zsalah at newportmediainc.com
Wed Jan 18 12:18:46 EST 2012


1.I tried to make 2 interfaces interfaces and dedicated one for the
test_socket, 

Where the 2 instances of the supplicant point to it in the .conf using
driver_param=test_socket="socket path" the 2 instances didn't see this
socket as well

 

2.I also tried to make each instance of the supplicant point to the
socket (created by interface) of the other instance 

Ex:          supp1: has interface sta1 and in supp1.conf the
driver_param=test_socket=" sta2 path"

                Supp2:has interface sta2 and in supp2.conf the
driver_param=test_socket=" sta1 path"

Seems that they can see each other but I get:

 

Unknown test_socket command - hexdump_ascii(len=3):

     4f 4b 0a                                          OK_             

RX ctrl_iface - hexdump_ascii(len=4):

     53 43 41 4e                                       SCAN            

Ongoing scan action - reject new request

test_driver: received 10 bytes

Unknown test_socket command - hexdump_ascii(len=10):

     46 41 49 4c 2d 42 55 53 59 0a                     FAIL-BUSY_

 

I'd appreciate the help

Thank you

 

Zahraa

 

From: Zahraa Salah 
Sent: Sunday, January 15, 2012 6:59 PM
To: hostap at lists.shmoo.com
Subject: testing p2p using test interface

 

Hi,

 

I successfully tested the hostapd with the wpa_supplicant.

Now I'm trying to test the p2p using Driver_test interface.

I changed th .conf file. Started the supplicant and also started the
wpa_cli  and run the command p2p_find,

The supplicant started scanning for a p2p device.

 

I started another instance of the supplicant with different
cotrol_interface and also connected the a new wpa_cli to this interface,

The 2nd instance of the supplicant started scanning also.

The 2 instances can't see each other though they're scanning and
operating on the same channel(configured this in both .conf)

 

I realized that the communication in the first setup(hostapd &
supplicant) was though test_socket created 

Now what Im doing in the 2nd setup (2 wpa_supplicant)is having 2
interfaces with nothing to attach them to each other

 

How to make the 2 interfaces see each other? What parameter im missing
in the .conf file?

 

Thank you,

Zahraa

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20120118/d5be7c8b/attachment.htm 


More information about the HostAP mailing list