wpa wont connect

Kevin Collins kevinbcollins at gmail.com
Wed Aug 12 02:09:49 EDT 2009


Hi, new to the list and hoping you guys can help me.

I'm running debian stable (Lenny) but have installed the latest
wpa_supplicant from the unstable repositories my wireless devices is
motorola wpci810g whos driver is configured used ndiswrapper.

I believe my wireless card is up and running properly because i can use the
iwlist scan command to see the available networks (my network is in shown on
that list)

Here is the dump if all the information you should need to know how i have
everything set up... any help would be great (i have been working with this
for a couple of weeks now)

let me know if you need more info

***wpa_supplicant.conf***
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant

network={
    ssid="Network Core"
    key_mgmt=WPA-PSK
    psk="maggie93"
}


***iwlist scan***
wlan0     Scan completed :
          Cell 03 - Address: xx:xx:xx:xx:xx:xx
                    ESSID:"Network Core"
                    Mode:Master
                    Channel:7
                    Frequency:2.442 GHz (Channel 7)
                    Quality=66/100  Signal level=-65 dBm  Noise level=-62
dBm
                    Encryption key:on
                    IE: WPA Version 1
                        Group Cipher : TKIP
                        Pairwise Ciphers (1) : TKIP
                        Authentication Suites (1) : PSK
                    IE: IEEE 802.11i/WPA2 Version 1
                        Group Cipher : TKIP
                        Pairwise Ciphers (2) : CCMP TKIP
                        Authentication Suites (1) : PSK
                    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 6 Mb/s
                              9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
                              48 Mb/s; 54 Mb/s
                    Extra:tsf=xxxxxxxxxxxxxxxx


***error from wpa_cli***
<2>Authentication with xx:xx:xx:xx:xx:xx timed out.
<2>CTRL-E-EVENT-SCAN-RESULTS
<2>Trying to associate with xx:xx:xx:xx:xx:xx (SSID='Network Core' freq=2442
MHz)
<2>Authentication with xx:xx:xx:xx:xx:xx timed out.


***output from wpa_supplicant***
1249854777.385376: Initializing interface 'wlan0' conf
'/etc/wpa_supplicant.conf' driver 'wext' ctrl_interface 'N/A' bridge 'N/A'
1249854777.385447: Configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf' ->
'/etc/wpa_supplicant.conf'
1249854777.385460: Reading configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf'
1249854777.385503: ctrl_interface='/var/run/wpa_supplicant'
1249854777.385513: Line: 3 - start of a new network block
1249854777.385531: ssid - hexdump_ascii(len=12):
     4e 65 74 77 6f 72 6b 20 43 6f 72 65               Network Core
1249854777.385562: key_mgmt: 0x2
1249854777.385571: PSK (ASCII passphrase) - hexdump_ascii(len=8): [REMOVED]
1249854777.396987: PSK (from passphrase) - hexdump(len=32): [REMOVED]
1249854777.397017: Priority group 0
1249854777.397026:    id=0 ssid='Network Core'
1249854778.787587: Interface wlan0 set UP - waiting a second for the driver
to complete initialization
1249854779.787704: SIOCGIWRANGE: WE(compiled)=22 WE(source)=21 enc_capa=0xf
1249854779.787723:   capabilities: key_mgmt 0xf enc 0xf flags 0x0
1249854779.826685: WEXT: Operstate: linkmode=1, operstate=5
1249854779.831426: Own MAC address: 00:0f:66:e6:68:8b
1249854779.831439: wpa_driver_wext_set_wpa
1249854779.831455: wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=0 set_tx=0
seq_len=0 key_len=0
1249854779.831472: wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=1 set_tx=0
seq_len=0 key_len=0
1249854779.831484: wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=2 set_tx=0
seq_len=0 key_len=0
1249854779.831495: wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=3 set_tx=0
seq_len=0 key_len=0
1249854779.831506: wpa_driver_wext_set_countermeasures
1249854779.831515: wpa_driver_wext_set_drop_unencrypted
1249854779.831525: RSN: flushing PMKID list in the driver
1249854779.831547: Setting scan request: 0 sec 100000 usec
1249854779.831565: WPS: UUID based on MAC address - hexdump(len=16): e7 e8
e5 58 f1 f4 50 03 98 98 cb 53 a1 e8 b5 e7
1249854779.831583: WPS: Build Beacon and Probe Response IEs
1249854779.831596: WPS:  * Version
1249854779.831607: WPS:  * Wi-Fi Protected Setup State (0)
1249854779.831616: WPS:  * Version
1249854779.831624: WPS:  * Wi-Fi Protected Setup State (0)
1249854779.831632: WPS:  * Response Type (2)
1249854779.831642: WPS:  * UUID-E
1249854779.831653: WPS:  * Manufacturer
1249854779.831661: WPS:  * Model Name
1249854779.831668: WPS:  * Model Number
1249854779.831676: WPS:  * Serial Number
1249854779.831684: WPS:  * Primary Device Type
1249854779.831691: WPS:  * Device Name
1249854779.831699: WPS:  * Config Methods (0)
1249854779.831707: WPS:  * RF Bands (3)
1249854779.834539: EAPOL: SUPP_PAE entering state DISCONNECTED
1249854779.834561: EAPOL: KEY_RX entering state NO_KEY_RECEIVE
1249854779.834572: EAPOL: SUPP_BE entering state INITIALIZE
1249854779.834583: EAP: EAP entering state DISABLED
1249854779.834716: Added interface wlan0
1249854779.834728: Daemonize..
1249854779.835139: Ignore event for foreign ifindex 3
1249854779.835234: RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x1003 ([UP])
1249854779.835260: RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
1249854779.835287: RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x1003 ([UP])
1249854779.835300: Wireless event: cmd=0x8b19 len=8
1249854779.835341: Received 0 bytes of scan results (0 BSSes)
1249854779.835392: CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS
1249854779.835428: Selecting BSS from priority group 0
1249854779.835440: Try to find WPA-enabled AP
1249854779.835453: Try to find non-WPA AP
1249854779.835473: No suitable AP found.
1249854779.835491: Setting scan request: 5 sec 0 usec
1249854779.835509: RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x1003 ([UP])
1249854779.835519: Wireless event: cmd=0x8b06 len=8
1249854780.835431: EAPOL: disable timer tick
1249854784.840441: State: DISCONNECTED -> SCANNING
1249854784.840477: Starting AP scan (broadcast SSID)
1249854784.840486: Trying to get current scan results first without
requesting a new scan to speed up initial association
1249854784.840515: Received 0 bytes of scan results (0 BSSes)
1249854784.840528: Cached scan results are empty - not posting
1249854784.840536: Selecting BSS from priority group 0
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20090811/e94cb258/attachment.htm 


More information about the HostAP mailing list