Marvell 8686 with wpa-supplicant problem ...

ScottLiu scott_liu at amit.com.tw
Thu Nov 1 23:08:00 EDT 2007


Dan,

	Thanks for your comment, actually Marvell provided their own WPA-supplicant called wpa-supplicant 0.4.7 in the same tar file with driver but still cannot work, so I just tried wpa-supplicant0.6.0 but the same.
By the way, you mentioned that you worked with marvell refernece driver at this summer, I'm curious what situation when broken.
Does it the same situation with error logs(Invalid IOCTL) in my before mail list ?

I have looked into the driver and found no mapping IOCTL number between wpa-supplicant and marvell driver.
Does it means marvell reference driver not comply with wpa-supplicant ?

Best Regards,
Scott Liu



-----Original Message-----
From: Dan Williams [mailto:dcbw at redhat.com] 
Sent: Friday, November 02, 2007 3:41 AM
To: scott_liu at amit.com.tw
Cc: hostap at shmoo.com
Subject: RE: Marvell 8686 with wpa-supplicant problem ...

On Thu, 2007-11-01 at 11:41 +0800, ScottLiu wrote:
> Dan,
> 
> System kernel version is 2.4.21, so I used Marvell reference driver.

Marvell used to provide their own wpa_supplicant driver file, you can
find it "out there" somewhere.  I can 100% guarantee you that you cannot
do WPA with the marvell reference driver with the -Dwext option.

When I last worked with it (this summer) the reference driver was pretty
broken when used with wpa_supplicant.  I think Marvell has their own
supplicant.

Dan

> I guess I can't used upstream 2.6 kernel driver, does it provide source which we can build to module of kernel 2.4.
> Thanks you very much!
> 
> Scott
> -----Original Message-----
> From: Dan Williams [mailto:dcbw at redhat.com] 
> Sent: Thursday, November 01, 2007 11:14 AM
> To: scott_liu at amit.com.tw
> Cc: hostap at shmoo.com
> Subject: Re: Marvell 8686 with wpa-supplicant problem ...
> 
> On Thu, 2007-11-01 at 10:33 +0800, ScottLiu wrote:
> >  
> > 
> > Hi folks,
> > 
> >  
> > 
> > I’m new to the wpa_supplicant. I tried to run wpa_supplicant 0.6.0
> > (openssl 9.8e) with Marvell8686 SDIO wifi chip, but fail.
> > 
> > I know Marvell8686 works on Linux Kernel 2.6 above but I porting it to
> > 2.4 Kenrel for some specific needs.
> 
> Are you using the Marvell reference driver, or the upstream 2.6 kernel
> driver?
> 
> Dan
> 
> > Most function is just fine unless with wpa_supplicant, below is error
> > logs,
> > 
> >  
> > 
> > # ./wpa_supplicant -c/etc/wpa_supplicant.conf  -iwl0
> > 
> > ioctl[SIOCSIWPMKSA]: Invalid argument
> > 
> > Enter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> > failed to copy WPA IE
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_PRISM2_PARAM]: Bad addressEnter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> >  
> > 
> > failed to copy WPA IE
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_PRISM2_PARAM]: Bad address
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_HOSTAPD]: IEnter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> > nvalid argument
> > 
> > Failed to set encryption.
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_Hret = 0
> > 
> > OSTAPD]: Invalid argument
> > 
> > Failed to set encryption.
> > 
> > ioctl[PRISEnter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> > M2_IOCTL_HOSTAPD]: Invalid argument
> > 
> > Failed to set encryption.
> > 
> > failed to copy WPA IE
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_HOSTAPD]: Invalid argument
> > 
> > Failed to set encryption.
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_PRISM2_PARAM]: Bad address
> > 
> > Trying to associate with 00:50:18:21:b4:f5 (SSID='Repeat_Scott' Enter
> > wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> > freq=2437 MHz)
> > 
> > failed to copy WPA IE
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_PRISM2_PARAM]: Bad addressEnter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> >  
> > 
> > failed to copy WPA IE
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_PRISM2_PARAM]: Bad addressEnter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> >  
> > 
> > failed to copy WPA IE
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_PRISM2_PARAM]: Bad address
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_HOSTAPD]: Invalid argument
> > 
> > ioctl[SIOCSIWFREQ]: Operation not supported
> > 
> > ioctl[SIOCSIWESSID]: Connection refused
> > 
> > ioctl[SIOCSIWAP]: Network is unrEnter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> > eachable
> > 
> > ret = 0
> > 
> > Association request to the driver failed
> > 
> > CTRL-EVENT-TERMINATING - signal 2 received
> > 
> > ioctl[PRISM2_IOCTL_HOSTAPD]: InvEnter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> > alid argument
> > 
> > ret = 0
> > 
> > Enter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> > ret = 0
> > 
> > Enter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> > ret = 0
> > 
> > Enter wlan_setwpaie_ioctl
> > 
> > ret = 0
> > 
> > ioctl[SIOCSIWAP]: Network is unreachable
> > 
> >  
> > 
> > Please help me on this, any suggestion would be appreciation.
> > 
> >  
> > 
> > Scott
> > 
> >  
> > 
> > 
> > _______________________________________________
> > HostAP mailing list
> > HostAP at shmoo.com
> > http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
> 
> 
> 
> 
> 








More information about the HostAP mailing list