Intersil (AMBIT) Prism 2.5, 3872 chipset

Roberto Guida roberto.guida at tiscali.it
Sun Mar 25 11:36:41 EDT 2007


Hello!

 > Jar ha scritto:
> You are now in hostap = AccessPoint mode (default mode), but no ssid 
> set, you must set it via e.g. iwconfig. Do you want to be client or 
> accesspoint? If you want to be client as default, you can put the 
> following to /etc/modules.conf.
> 
> alias wlan0 hostap_pci
> options hostap_pci iw_mode=2

if I add this, at the startup the driver can not load, I get an error: 
driver failed to load..

> 
> otherwise you can just add the alias
> 
> alias wlan0 hostap_pci
> 

..anyway, now it is ok... the driver load at the startup and the wlan0 
exists, togheter with wifi0.. I set the ESSID, the wep 128-bit key, (i 
tried also without any encryption), and I turn up the interface, in fact:

ifconfig:

wifi0     Link encap:UNSPEC  HWaddr 
00-02-8A-A0-83-D6-80-78-00-00-00-00-00-00-00-00
           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
           TX packets:15 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
           collisions:0 txqueuelen:1000
           RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:4068 (3.9 KiB)
           Interrupt:11 Memory:f881e000-f881f000

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:02:8A:A0:83:D6
           inet6 addr: fe80::202:8aff:fea0:83d6/64 Scope:Link
           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
           TX packets:15 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
           collisions:0 txqueuelen:0
           RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:4068 (3.9 KiB)
           Interrupt:11 Memory:f881e000-f881f000

iwconfig:

wifi0     IEEE 802.11b  ESSID:"S.Severa_net"
           Mode:Master  Frequency:2.422 GHz  Access Point: 00:02:8A:A0:83:D6
           Bit Rate:11 Mb/s   Sensitivity=1/3
           Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment thr:off
           Encryption key:B226-EDF1-0C08-080E-4FA7-5296-5A   Security 
mode:open
           Power Management:off
           Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
           Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
           Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

wlan0     IEEE 802.11b  ESSID:"S.Severa_net"
           Mode:Master  Frequency:2.422 GHz  Access Point: 00:02:8A:A0:83:D6
           Bit Rate:11 Mb/s   Sensitivity=1/3
           Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment thr:off
           Encryption key:B226-EDF1-0C08-080E-4FA7-5296-5A   Security 
mode:open
           Power Management:off
           Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
           Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
           Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

But I still cannot connect, infact

dhclient wlan0:

Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.3
Copyright 2004-2005 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/products/DHCP

wifi0: unknown hardware address type 801
/sbin/dhclient-script: configuration for wlan0 not found.
wifi0: unknown hardware address type 801
Listening on LPF/wlan0/00:02:8a:a0:83:d6
Sending on   LPF/wlan0/00:02:8a:a0:83:d6
Sending on   Socket/fallback
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 4
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 4
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 13
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.
/sbin/dhclient-script: configuration for wlan0 not found.

I see now I'm in Master mode, but on my router i see I have Mixed 
(11b+11g) mode.. do u think is this the problem?

or what else can I try? I'm very disappointed..
thanx for your patience
Rob



More information about the HostAP mailing list