Help needed

Jan Ceuleers jan.ceuleers at computer.org
Fri Mar 24 12:12:09 EST 2006


All,

I am trying for the first time to get a Linux client to associate with 
an access point that is already successfully serving a number of Windows 
clients.

Client: soekris net4801 running kernel 2.4.31. Atheros-based wlan board. 
Madwifi driver; wpa_supplicant 0.4.8. The Access point is identical 
except that it runs hostapd 0.3.9.

I'm attaching debug output from wpa_supplicant on the client and hostapd 
on the ap.

I don't know why the ap requests deauth (what does reason=2 mean?). The 
client has a specific WPA key configured for its MAC address and it is 
mentioned in the hostapd.allow file. The AP's hostapd.conf file follows:

interface=ath0
driver=madwifi
logger_syslog=-1
logger_syslog_level=0
logger_stdout=0
logger_stdout_level=4
debug=2
wpa=1
wpa_psk_file=/etc/hostapd.wpa-psk.keys
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP TKIP
wpa_group_rekey=600
wpa_strict_rekey=1
macaddr_acl=1
deny_mac_file=/etc/hostapd.deny
accept_mac_file=/etc/hostapd.accept

Any hints will be gratefully received.

Jan
-------------- next part --------------
An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
Name: hostapd.out
Url: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20060324/0697d31e/attachment.txt 
-------------- next part --------------
An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
Name: wpa_supplicant.out
Url: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20060324/0697d31e/attachment-0001.txt 


More information about the HostAP mailing list