Hostap interface wlan0 goes down once, then it works

Gianni Costanzi gianni.costanzi at gmail.com
Mon Apr 24 04:50:46 EDT 2006


No, I'm not running a DHCP Client.. These are the logs (I don't know if they
can be helpful):

cs: memory probe 0x30000000-0x31ffffff: excluding 0x30000000-0x31ffffff
cs: memory probe 0xe8200000-0xe82fffff: excluding 0xe8200000-0xe820ffff
pcmcia: registering new device pcmcia0.0
pcmcia: Detected deprecated PCMCIA ioctl usage.
pcmcia: This interface will soon be removed from the kernel; please expect
breakage unless you upgrade to new tools.
pcmcia: see http://www.kernel.org/pub/linux/utils/kernel/pcmcia/pcmcia.htmlfor
details.
hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
hostap_cs: 0.4.7 - 2005-11-20 (Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>)
hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
hostap_cs: setting Vcc=50 (from config)
Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
hostap_cs: Registered netdevice wifi0
wifi0: Interrupt, but dev not OK
wifi0: Interrupt, but dev not OK
hostap_cs: index 0x01: Vcc 5.0, irq 9, io 0x4040-0x407f
prism2_hw_init: initialized in 194 ms
wifi0: NIC: id=0x800c v1.0.0
wifi0: PRI: id=0x15 v1.1.1
wifi0: STA: id=0x1f v1.7.4
wifi0: registered netdevice wlan0
hostap_crypt: registered algorithm 'WEP'
wifi0: Deauthenticate all stations

Thank you for your answer.

On 4/21/06, Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi> wrote:
>
> On Fri, Apr 21, 2006 at 01:28:01PM +0200, Gianni Costanzi wrote:
>
> > I'm using Hostap 0.4.7 with a Netgear MA401 Wireless Card (with the
> latest
> > firmware) on a 2.6.15 kernel and everything works perfectly, apart from
> a
> > problem that happens the first time I put the card in master mode: it
> works
> > perfectly, but after few minutes (less than five, usually) the access
> point
> > deauthenticates all the stations because the wlan0 interface goes down.
> If I
> > set up again wlan0, everything works without other similar problems (for
> > hours). I do not think that it is a problem related to hostap, but I'm
> > asking this to you all just in case that someone has experienced the
> same
> > problem and perhaps has solved it.
>
> Do you happen to be running a DHCP client on the interface? Couple of
> minutes could be a timeout for DHCP client and some of the
> implementations are setting the interface down if they fail to get an IP
> address..
>
> --
> Jouni Malinen                                            PGP id EFC895FA
> _______________________________________________
> HostAP mailing list
> HostAP at shmoo.com
> http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
>



--
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|  Gianni Costanzi (gianni.costanzi at gmail.com)
|
|  Gentoo Documentation Project (GDP) Member - Italian Translator
|       (http://www.gentoo.org/proj/en/gdp/)
|       (http://ares.science.unitn.it/~gianni.costanzi/)
|
|  Free Software Foundation Member #3844 (www.fsf.org)
|
|  Why GNU/Linux? (http://www.gnu.org/gnu/why-gnu-linux.html)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20060424/84429d58/attachment.htm 


More information about the HostAP mailing list