wpa_supplicant authentication wpa_ie_len=0 problem

Michelasso qzerty at gmail.com
Fri Apr 14 08:53:26 EDT 2006


Hello everybody,
I am running Kubuntu linux 64bit on an Acer Aspire 5024 (Turion64
based) with a Broadcom 4318 wireless card built-in. Kernel version is
2.6.12-10-amd64-k8 and I have built form source wpa_supplicant-0.4.8
(I have previously removed the ubuntu package, that is still at
0.4.5 version).
When I try to use wpa_supplicant, I cannot associate to the ap, a
Zyxel 660HW-61 adsl router with wireless capabilities, because I
continuously get this problem:
root at eagle:/opt/wpa_supplicant-0.4.8#wpa_supplicant -Dndiswrapper
-iwlan0  -c/etc/wpa_supplicant.conf -w  -K -dd

[...]
Received 312 bytes of scan results (1 BSSes)
Scan results: 1
Selecting BSS from priority group 0
0: 00:13:49:66:1c:d0 ssid='casamao' wpa_ie_len=0 rsn_ie_len=0 caps=0x11
   skip - no WPA/RSN IE
No suitable AP found.
[...]

And so on. As a remark, you can see I am using ndiswrapper since my
kernel doesn't support the new broadcom driver.

When I try to do a scanning request I get:

wlan0     Scan completed :
          Cell 01 - Address: 00:13:49:66:1C:D0
                    ESSID:"myessid"
                    Protocol:IEEE 802.11g
                    Mode:Managed
                    Frequency:2.437 GHz (Channel 6)
                    Quality:0/100  Signal level:-38 dBm  Noise level:-256 dBm
                    Encryption key:on
                    Bit Rate:1 Mb/s
                    Bit Rate:2 Mb/s
                    Bit Rate:5.5 Mb/s
                    Bit Rate:6 Mb/s
                    Bit Rate:9 Mb/s
                    Bit Rate:11 Mb/s
                    Bit Rate:12 Mb/s
                    Bit Rate:18 Mb/s
                    Bit Rate:24 Mb/s
                    Bit Rate:36 Mb/s
                    Bit Rate:48 Mb/s
                    Bit Rate:54 Mb/s
                    Extra:bcn_int=100
                    Extra:atim=0

That is I cannot see any 'Extra:wpa_ie=' line, that seems a necessary
feature to authenticate with the ap.

Am I out of luck, or is there any possibility to have wpa_supplicant working?



More information about the HostAP mailing list