Seeing both wifi0 and wlan0

Jim Kaba jkaba at sarnoff.com
Thu Aug 11 18:43:38 EDT 2005


Deepak,
  Check your grep again -- dev_alloc_name() shows up more than once for me
in any of the hostap versions that create both wifi0 & wlan0 (i.e. all the
versions going quite a way back).

Jim

Deepak Saxena wrote:
> 
> Hello,
> 
> I am working on integrating HostAP into a custom kernel (2.6.10
> + various patches all the way to 2.6.13-rc6) and I am ending up
> with both wlan0 and wifi0 devices on my system. Changing a config
> paramter on either via iwconfig changes it on the other, so they
> are the same device, but I don't see how this is happening as the
> only call to dev_alloc_name() is with "wifi%d" as the parameter.
> I've done a quick grep of my udev rules too to make sure it is
> not at fault and don't find anything related to wifi or wlan. Has
> anyone seen this before?
> 
> FYI, I'm using the hostap code form Jeff Garzik's iee80211 branch
> of the the netdev tree[1].
> 
> Tnx,
> ~Deepak
> 
> [1] See http://lkml.org/lkml/2005/7/30/207
> 
> --
> Deepak Saxena - dsaxena at plexity.net - http://www.plexity.net
> 
> Even a stopped clock gives the right time twice a day.
> _______________________________________________
> HostAP mailing list
> HostAP at shmoo.com
> http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap

-- 
----------------------------------------------------------------------
James T. Kaba                   
Sarnoff Corporation   There are 10 kinds of people in the world:
jkaba at sarnoff.com     those who understand binary, and those who don't.
609-734-2246



More information about the HostAP mailing list