madwifi wpa and wpa_supplicant not recognizing AP

Thomas Hänig haenig at cosifan.de
Thu Jun 24 04:42:14 EDT 2004


Hello all,
I have got an SuSE 8.2 with Kernel 2.4.26 (not SuSE) the wpa branch of 
madwifi,
wpa_supplicant-0.2.3 and wireless tools Version 26 compiled with Wireless 
Extension v16. 
Everything compiles but I am not able to establish a connection to our AP vi 
wpa_supplicant. 

The card is an Proxim Orinoco 11b/g gold and the AP an Orinoco AP-600

Another AP via WEP works fine. 
Scanning our network with kismet also works and for the desired AP I get "<no 
ssid>", 
so I inserted 'scan_ssid=1' in wpa_supplicant.conf but nothing changed. 
I am not able to start a network interface.


/etc/wpa_supplicant.conf:
-------------------------
network={
        ssid="top_secret"
        scan_ssid=1
#       psk="lalalalalala"
        psk=41471585705e4d2ef74a49df4e88ed4f48460f7225db3ddd671bc9a3b339b8ff
}


thomas-nbk:/home/thomas # wpa_supplicant -i ath1 -c /etc/wpa_supplicant.conf 
-dd
Configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf' -> '/etc/wpa_supplicant.conf'
Reading configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf'
ctrl_interface='/var/run/wpa_supplicant'
eapol_version=1
Line: 138 - start of a new network block
SSID - hexdump_ascii(len=10):
     74 6f 70 5f 73 65 63 72 65 74                     top_secret      
PSK - hexdump(len=32): 41 47 15 85 70 5e 4d 2e f7 4a 49 df 4e 88 ed 4f 48 46 
0f 72 25 db 3d dd 67 1b c9 a3 b3 39 b8 ff
wpa_driver_madwifi_set_wpa: enabled=1
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=0
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=1
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=2
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=3
wpa_driver_madwifi_set_countermeasures: enabled=0
wpa_driver_madwifi_set_drop_unencrypted: enabled=1
Setting scan request: 0 sec 100000 usec
l2_packet_receive - recv: Network is down
Starting AP scan (specific SSID)
Scan SSID - hexdump_ascii(len=10):
     74 6f 70 5f 73 65 63 72 65 74                     top_secret      
Wireless event: cmd=0x8b19 len=12
Received 274 bytes of scan results (1 BSSes)
Scan results: 1
0: 00:20:a6:4d:35:6d ssid='' wpa_ie_len=26 rsn_ie_len=0
   skip - SSID mismatch
No suitable AP found.
Setting scan request: 5 sec 0 usec
Starting AP scan (broadcast SSID)
Wireless event: cmd=0x8b19 len=12
Received 274 bytes of scan results (1 BSSes)
Scan results: 1
0: 00:20:a6:4d:35:6d ssid='' wpa_ie_len=26 rsn_ie_len=0
   skip - SSID mismatch
No suitable AP found.
Setting scan request: 5 sec 0 usec

and so on

The ssid='' is correct because the AP is not broadcasting it, and "top_secret" 
is the real name.Somehow it should match. How?

When switching broadcast mode of the AP on (enaple closed system -> 'off') I 
am able to connect. Is this not yet implemented for madwifi?


regards
Thomas




More information about the HostAP mailing list