Help configuring DWL-520 Rev.B1

AP-Research HostAP-Research at maxrack.net
Mon Jun 21 17:57:14 EDT 2004


<quote who="Cesar Reyes Mardones">
> Hi
> I load the hostap_pci module and the card didn't get started. I saw that
> someone has problem with the DWL-520 Rev.E1 and load a "firmware"
> (Subject:
> Please, help with the dwl520rev.E firmware!!! ). I am using hostap 0.1.3
> that doesn't have the command hostap_fw_load. Is that my problem?? Have I
> think in install the development driver and load the same firmware that
> Marcos used? Please help me out here... any experience with this card
> would
> help me a lot.
>
> I have wireless tools 26, linux kernel 2.4.18-20 (original RH9 kernel),
> before I compiled the HostAP dirver, I install the linux-wlan-ng and the
> card is working great with that in Managed Mode.
>
>
> César Reyes M.
> Electronic Engineering Student
> Universidad de La Frontera, Temuco - CHILE
>
>
> PS: This is the output of some commands that may be useful.
>
>
> [root at fc69 root]# lspci -v
> 00:08.0 Network controller: Harris Semiconductor Prism 2.5 Wavelan chipset
> (rev
> 01)
>         Subsystem: D-Link System Inc DWL-520 Wireless PCI Adapter
>         Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 9
>         Memory at df6ff000 (32-bit, prefetchable) [size=4K]
>         Capabilities: [dc] Power Management version 2
>
> [root at fc69 root]# dmesg
> hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
> hostap_pci: 0.1.3 - 2004-02-08 (Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>)
> divert: allocating divert_blk for wlan0
> hostap_pci: Registered netdevice wlan0
> prism2_hw_init: initialized in 0 ms
> wlan0: NIC: id=0x8013 v1.0.0
> wlan0: PRI: id=0x15 v1.0.7
> Could not get RID for component STA	<-------- I think HERE is the Poblem
> wlan0: Failed to read STA f/w version - only Primary f/w present
> <--------
> wlan0: Intersil Prism2.5 PCI: mem=0xdf6ff000, irq=9
>
> [root at fc69 root]# iwconfig
> lo        no wireless extensions.
>
> eth0      no wireless extensions.
>
> wlan0     IEEE 802.11-DS  ESSID:"test"
>           Mode:Master
>           Encryption key:off
>           Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
>           Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
>           Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
>
> [root at fc69 root]# ifconfig wlan0
> wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:00:00:00:00:00
>           BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:100
>           RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
>           Interrupt:9 Memory:d08ff000-d0900000
>
>
>
> --
> Universidad de La Frontera (http://pinhue.ufro.cl)

You need to compile the utils separately.

...then flash newest pri/sec firmware into wlan0: NIC: id=0x8013.  A
lookup in http://linux.junsun.net/intersil-prism/IDtable.html tells me you
are looking for firmwares pkxxxxxx.hex and sfxxxxxx.hex.  A download from
http://www.red-bean.com/~proski/firmware/ should get you going.

You should then wind up with a command line of:
[firmware]# prism2_srec -v wlan0 pk010101.hex sf010800.hex

... if the verification works do:
[firmware]# prism2_srec -vf wlan0 pk010101.hex sf010800.hex


-- 
Regards
RescuNET.com



More information about the HostAP mailing list