Netgear MA401 Problem

Peter peter at peter.dyndns.info
Sun Jul 4 12:28:21 EDT 2004


hi!

try to "exclude irq 7" in your "/etc/pcmcia/config.opts"
maybe also irq 3 and 4 if not already excluded

regards,
peter


On Sun, 4 Jul 2004 08:53:07 -0700 (PDT)
Gerald Rogers <garogers01 at yahoo.com> wrote:

> Hello,
> 
> I'm having problem getting a Netgear MA401 to work.  I
> have the following setup:
> 
> Linux version 2.4.23
> 
> PCMCIA Drivers version 3.2.4
> 
> Wireless tools v26
> 
> Latest released Host AP tools
> 
> Message printed to screen during cardctl insert:
> 
> cardmgr[167]: executing: 'insmod /lib/modulhostap_cs:
> index 0x01: Vcc 5.0es/2.4.
> 18/pcmcia, irq 7/hostap_cs.o'
> , io 0x0a00-0x0a3f
> hostap_cs: Registered netdevice wlan0
> wlan0: NIC: id=0x8002 v1.0.0
> wlan0: PRI: id=0x15 v0.3.0
> wlan0: STA: id=0x1f v0.8.3
> wlan0: MAC port 0 enabling failed
> 
> Here is the dmesg dump of the problem:
> 
> cardmgr[167]: executing: './network start wlan0'
> dmesg
> hostap_cs: 0.1.3 - 2004-02-08 (Jouni Malinen
> <jkmaline at cc.hut.fi>)
> hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
> hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
> hostap_cs: setting Vcc=50 (from config)
> Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
> IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
> io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
> hostap_cs: index 0x01: Vcc 5.0, irq 7, io
> 0x0a00-0x0a3f
> hostap_cs: Registered netdevice wlan0
> prism2_hw_init: initialized in 170 ms
> wlan0: NIC: id=0x8002 v1.0.0
> wlan0: PRI: id=0x15 v0.3.0
> wlan0: STA: id=0x1f v0.8.3
> wlan0: defaulting to host-based encryption as a
> workaround for firmware bug in H
> ost AP mode WEP
> wlan0: defaulting to bogus WDS frame as a workaround
> for firmware bug in Host AP
>  mode WDS
> wlan0: hfa384x_cmd: entry still in list?
> (entry=c113ff90, type=0, res=0)
> wlan0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0,
> entry=c113ff90, type=0, cm
> d=0x0001, param0=0x0000, EVSTAT=0000 INTEN=0010)
> wlan0: MAC port 0 enabling failed
> 
> Dump of cardctl ident and cardctl info
> 
> cardctl ident:
> 
> Socket 0:
>   product info: "NETGEAR MA401 Wireless PC", "Card",
> "Version 01.00", ""
>   manfid: 0x0156, 0x0002
>   function: 6 (network)
> 
> cardctl info:
> 
> PRODID_1="NETGEAR MA401 Wireless PC"
> PRODID_2="Card"
> PRODID_3="Version 01.00"
> PRODID_4=""
> MANFID=0156,0002
> FUNCID=6
> 
> Anytime I perform an operation with iwconfig, I get
> the following error printed in dmesg:
> 
> wlan0: hfa384x_get_rid: CMDCODE_ACCESS failed
> (res=-110, rid=fc83, len=2)
> wlan0: hfa384x_cmd_issue: cmd reg was busy for 5000
> usec
> wlan0: hfa384x_cmd_issue - timeout - reg=0x8001
> wlan0: hfa384x_cmd: entry still in list?
> (entry=c113fed0, type=0, res=-1)
> wlan0: hfa384x_cmd: interrupted; err=-110
> wlan0: hfa384x_get_rid: CMDCODE_ACCESS failed
> (res=-110, rid=fc82, len=2)
> 
> Any help is greatly appreciated.
> 
> Thanks,
> 
> Gerald Rogers
> 
> 
> 		
> __________________________________
> Do you Yahoo!?
> Yahoo! Mail Address AutoComplete - You start. We finish.
> http://promotions.yahoo.com/new_mail 
> _______________________________________________
> HostAP mailing list
> HostAP at shmoo.com
> http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap



More information about the HostAP mailing list