Posible Bug and some questions

Guido Augustowski guidoa at fibertel.com.ar
Mon May 19 19:53:21 EDT 2003


Hi! I´m writing because of a posible bug:
Having hostap loaded with a D-Link 500 (pcmcia in a PCI adaptor) in Managed
mode, and asociated to another hostap in Master mode, with Wavemon 0.4.0b
loaded, I ran:

ifconfig wlan0 down

and then:
cardctl eject

When I stoped the card with the second command, all the system haltes, and
the only solution was a hard reset. I don´t know if this may be a bug in
Hostap or in Wavemon. When I don´t have Wavemon running, I can execute
"cardctl eject" with no problems.

When I looked at the terminal after I realized that my machine was halted, I
saw some Inavlid Wireless Event´s like this:

wlan0 (WE) : Invalid Wireless Event (0x8C03)

On the other hand, having my station in Master mode, with another Hostap
asociated to me (in Managed mode), I get some Invalid Wireless Event like
the above and some errors whe the driver loads. I will paste that part of my
dmesg for you.

And one more thing: I have these version of firmware in my pcmcia:
wlan0: NIC: id=0x800c v1.0.0
wlan0: PRI: id=0x15 v1.0.5
wlan0: STA: id=0x1f v1.3.4
Is it necesary to update them? What are the advantages?

Thanks for all and sorry for the long message.

Guido
guidoa at fibertel.com.ar

-----------------------
cs: warning: no high memory space available!
cs: unable to map card memory!
cs: unable to map card memory!
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: clean.
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x170-0x177 0x370-0x377
0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
hostap_cs: 0.0.0 CVS (Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>)
hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
prism2_config()
hostap_cs: setting Vcc=33 (from config)
Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
hostap_cs: index 0x01: Vcc 3.3, irq 9, io 0x0100-0x013f
hostap_cs: Registered netdevice wlan0
prism2_hw_init()
prism2_hw_config: initialized in 17537 iterations
wlan0: NIC: id=0x800c v1.0.0
wlan0: PRI: id=0x15 v1.0.5
wlan0: STA: id=0x1f v1.3.4
wlan0: defaulting to host-based encryption as a workaround for firmware bug
in Host AP mode WEP
wlan0: defaulting to bogus WDS frame as a workaround for firmware bug in
Host AP mode WDS
Setting ALC off
Setting TX power to 17 dBm
wlan0: prism2_open
wlan0: 00:05:5d:d6:f2:0d auth (alg=0 trans#=1 stat=0 len=6 fc=00b0) ==> 0
(authOK)
wlan0: 00:05:5d:d6:f2:0d auth_cb - STA authenticated
wlan0: 00:05:5d:d6:f2:0d assoc (len=18 prev_ap=00:00:00:00:00:00) => 0(0)
(OK, new AID)
wlan0 (WE) : Invalid Wireless Event (0x8C03)
wlan0: 00:05:5d:d6:f2:0d assoc_cb - STA associated
------------





More information about the HostAP mailing list