HostAP and DHCPd problems

Grant Limberg grant at xactcommerce.com
Sat Jun 21 07:22:15 EDT 2003


I'm having trouble with the DHCP server running on wlan0.  Sometimes my 
laptop will actually be able to get the DHCP Request/confirmation across 
the WLAN, but most of the time it does not.  When it does actually get 
an IP address from the DHCP server, the signal is rock solid for hours 
on end.  The connection is fine.  I'm getting 90%+ Link Quality and 
Signal Strength (as reported by the SMC card manager on my windows 
laptop), but the most of the time I just cannot get my laptop to talk to 
the DHCP server. Has anyone else run across any problems like this and 
how did you fix it?

OS: Debian Linux, Kernel 2.4.21

Card in HostAP box:  D-Link DWL-520 with Firmware 1.4.9

I'm running the June 18th CVS snapshot of HostAP

Here is my iwconfig of wlan0:

wlan0     IEEE 802.11b  ESSID:"H4X0RM3"  Nickname:"biz"
           Mode:Master  Frequency:2.412GHz  Access Point: 
00:05:5D:F9:C6:83
           Bit Rate:5.5Mb/s   Tx-Power=70 dBm   Sensitivity=1/3
           Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment thr:off
           Encryption key:4834-5830-524D-335F-4834-5830-52   Encryption 
mode:restricted
           Power Management:off
           Link Quality:0/92  Signal level:-69 dBm  Noise level:-90 dBm
           Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:7113  Rx invalid frag:5
           Tx excessive retries:5374  Invalid misc:9802   Missed beacon:0

Host AP driver diagnostics information for 'wlan0'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.0.7
STAID: id=0x001f v1.4.9 (station firmware)




More information about the HostAP mailing list