[VPN] VPN issue: Netscreen 5XP and Windows XP client

beboy bbcstar at 21cn.com
Mon May 12 03:33:45 EDT 2003


I have Netscreen 5XP (N5) worked as a firewall in a LAN. On the other
site, some Windows XP (WinXP) users use ADSL to connect to Internet.
Basically, I just want to have WinXP connect to the LAN by VPN set on
N5. WinXP has Netscreen Remote client installed, all things related to
VPN is set correctly on N5 (the other machines can connect the LAN
properly). The strange thing is that one of the client with WinXP cannot
go through anyway. The client log keep complaining 
"13:15:58.030 My Connections\VPN - Initiating IKE Phase 1 (IP
ADDR=xx.xx.xx.xx)
13:15:58.077 My Connections\VPN - SENDING>>>> ISAKMP OAK AG (SA, KE,
NON, ID, VID, VID, VID, VID)
13:16:13.952 My Connections\VPN - message not received! Retransmitting!
13:16:13.952 My Connections\VPN - SENDING>>>> ISAKMP OAK AG
(Retransmission)
13:16:29.202 My Connections\VPN - message not received! Retransmitting!
13:16:29.202 My Connections\VPN - SENDING>>>> ISAKMP OAK AG
(Retransmission)
13:16:44.202 My Connections\VPN - message not received! Retransmitting!
13:16:44.202 My Connections\VPN - SENDING>>>> ISAKMP OAK AG
(Retransmission)
13:16:59.202 My Connections\VPN - Exceeded 3 IKE SA negotiation
attempts"

Any hints for this? What should I do on the client or server site? Do we
have a troubleshooting process for this kind of issue? Thanks a lot!
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.shmoo.com/pipermail/vpn/attachments/20030512/4fb4cad0/attachment.htm 


More information about the VPN mailing list