<span style="color:rgb(51,51,51);font-family:arial,helvetica,clean,sans-serif;font-size:13px;font-style:normal;font-variant:normal;font-weight:normal;letter-spacing:normal;line-height:16px;text-indent:0px;text-transform:none;white-space:normal;word-spacing:0px;background-color:rgb(255,255,255);display:inline!important;float:none">Hello all,<br>
I seem to be having an issue with adding a second BSS to my hostapd setup using my RALink RT2760 on my customized IPCop 2.0.4 box (customizations are for adding wireless support, including a custom 3.5.3 kernel). As far as I know, either something in the configuration is confusing me or it sounds like there could be a bug featuring hostapd calling vlan_dellink prematurely on the second interface.<br>
<br>Here is a link to an image of the networking scheme I want to exist on the IPCop box:<br></span><a href="http://files.qmxtech.com/images/network-map.png">http://files.qmxtech.com/images/network-map.png</a><br><br>I have tried creating the interface through iw as managed, __ap,  bridged, with/without 4addr to no avail.<br>
I have tried creating the interface through vconfig as a vlan, also to no avail. Not sure if I would need some additional configuration in hostapd for that, but I thought I&#39;d at least give it a shot. In the case that it is created, it does exist and can be bridged, however no traffic occurs and I am still unable to associate with the second BSS.<br>
<br>Each time I bring hostapd up, it creates the second interface, then deletes it (from what hostapd&#39;s log shows). The BSS is being broadcast as I can see on my laptop, except it is not being bridged, nor can anybody associate to it.<br>
<br>Config file (Note I have tried mixing and matching config variables under the bss line, as well as certain other variables from the distributed config file, based on hints while searching the net, to no avail):<br><a href="http://pastebin.ca/2202343">http://pastebin.ca/2202343</a><br>
<br>Log file (-dd):<br><a href="http://pastebin.ca/2202348">http://pastebin.ca/2202348</a><br><br>This section specifically is what&#39;s making me believe it could be a bug in hostapd, unless it&#39;s something I&#39;m missing:<br>
<br>VLAN: vlan_newlink(wlan0)<br>nl80211: Ignore dellink event for foreign ifindex 97<br>VLAN: vlan_newlink(wlan0)<br>VLAN: vlan_newlink(wlan0)<br>VLAN: vlan_newlink(wlan0)<br>VLAN: vlan_newlink(wlan0_0)<br>VLAN: vlan_newlink(wlan0_0)<br>
VLAN: vlan_newlink(wlan0_0)<br>VLAN: vlan_newlink(wlan0_0)<br>VLAN: vlan_dellink(wlan0_0)<br>VLAN: vlan_dellink(wlan0_0)<br><br>Wireless capabilities:<br><a href="http://pastebin.ca/2202349">http://pastebin.ca/2202349</a><br>
<br>Any help would be greatly appreciated. If any additional details are required to fix this issue, I will send them upon request.<br><br>--Matt Schultz<br>