<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html;charset=ISO-8859-1" http-equiv="Content-Type">
  <title></title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
<br>
I'm also having problems accessing my AP.<br>
<br>
I have a Dell TrueMobile 1300 in a Dell laptop which works quite well
with ndiswrapper-1.1 if encryption is disabled. However, I've been
unsuccessful with WPA (using&nbsp; wpa_supplicant -0.3.8 ).&nbsp; The AP&nbsp; (
WRT54G with Firmware Version: v3.01.3 )&nbsp; is configured for&nbsp; WPA PSK
TKIP and is never found.&nbsp;&nbsp; <br>
<br>
Over the last few days I've tried ndiswrapper-1.1 and
ndiswrapper-1.1+CVS.<font style="font-size: 7pt;" color="#ffffff"><font
 face="Arial">Firmware Version:&nbsp;v3.01.3 </font></font><br>
<br>
System details and logs follow, any pointers or suggestions will be
greatly appreciated.&nbsp; Thanks.<br>
<br>
-- Neville<br>
<br>
#----------------------------------------<br>
<br>
Linux Distribution:&nbsp;&nbsp; SuSE-9.2<br>
Kernel version:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 2.6.8-24.13-default<br>
Dell TrueMobile 1300 Adapter<br>
<br>
"lspci -v"<br>
<br>
0000:02:03.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4306 802.11b/g
Wireless LAN Controller (rev 02)<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Subsystem: Dell TrueMobile 1300 WLAN Mini-PCI Card<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Flags: bus master, fast devsel, latency 32, IRQ 7<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Memory at f8ffc000 (32-bit, non-prefetchable)<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Capabilities: [40] Power Management version 2<br>
<br>
#----------------------------------------<br>
<br>
# iwconfig<br>
lo&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; no wireless extensions.<br>
<br>
eth0&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; no wireless extensions.<br>
<br>
sit0&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; no wireless extensions.<br>
<br>
irda0&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; no wireless extensions.<br>
<br>
Warning: Driver for device wlan0 recommend version 18 of Wireless
Extension,<br>
but has been compiled with version 16, therefore some driver features<br>
may not be available...<br>
<br>
wlan0&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; IEEE 802.11g&nbsp; ESSID:off/any<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Mode:Managed&nbsp; Frequency:2.462 GHz&nbsp; Access Point:
00:00:00:00:00:00<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Bit Rate:54 Mb/s&nbsp;&nbsp; Tx-Power:25 dBm<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; RTS thr:2347 B&nbsp;&nbsp; Fragment thr:2346 B<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Encryption key:off<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Power Management:off<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Link Quality:100/100&nbsp; Signal level:-10 dBm&nbsp; Noise level:-256
dBm<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Rx invalid nwid:0&nbsp; Rx invalid crypt:0&nbsp; Rx invalid frag:0<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Tx excessive retries:0&nbsp; Invalid misc:32987&nbsp;&nbsp; Missed beacon:0<br>
<br>
<br>
#----------------------------------------<br>
#<br>
#/usr/local/src/wireless/wpa_supplicant-0.3.8/.config<br>
#<br>
CONFIG_WIRELESS_EXTENSION=y<br>
CONFIG_DRIVER_NDISWRAPPER=y<br>
CONFIG_CTRL_IFACE=y<br>
CONFIG_EAP_PSK=y<br>
#----------------------------------------<br>
<br>
#<br>
# /etc/wpa_supplicant.conf<br>
#<br>
# home network; allow all valid ciphers<br>
#<br>
# allow frontend (e.g., wpa_cli) to be used by all users in 'wheel'
group<br>
#<br>
<br>
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant<br>
ctrl_interface_group=wheel<br>
ap_scan=1<br>
<br>
network={<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; ssid="Test"<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; scan_ssid=1<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; key_mgmt=WPA-PSK<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; psk="SomePassPhrase"<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; pairwise=CCMP TKIP<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; group=CCMP TKIP<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; proto=WPA<br>
}<br>
#----------------------------------------<br>
<br>
wpa_supplicant -iwlan0 -c/etc/wpa_supplicant.conf -d<br>
<br>
Initializing interface 'wlan0' conf '/etc/wpa_supplicant.conf' driver
'default'<br>
Configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf' -&gt;
'/etc/wpa_supplicant.conf'<br>
Reading configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf'<br>
ctrl_interface='/var/run/wpa_supplicant'<br>
ctrl_interface_group=0 (from group name 'wheel')<br>
ap_scan=1<br>
Priority group 0<br>
&nbsp;&nbsp; id=0 ssid='Test'<br>
Initializing interface (2) 'wlan0'<br>
EAPOL: SUPP_PAE entering state DISCONNECTED<br>
EAPOL: KEY_RX entering state NO_KEY_RECEIVE<br>
EAPOL: SUPP_BE entering state INITIALIZE<br>
EAP: EAP entering state DISABLED<br>
EAPOL: External notification - portEnabled=0<br>
EAPOL: External notification - portValid=0<br>
Own MAC address: 00:90:4b:24:85:91<br>
Setting scan request: 0 sec 100000 usec<br>
Wireless event: cmd=0x8b06 len=8<br>
RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added<br>
RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added<br>
Starting AP scan (specific SSID)<br>
Scan SSID - hexdump_ascii(len=4):<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 54 65 73 74&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Test<br>
ioctl[SIOCSIWSCAN{,EXT}]: No such device<br>
Failed to initiate AP scan.<br>
Setting scan request: 10 sec 0 usec<br>
Scan timeout - try to get results<br>
Received 0 bytes of scan results (0 BSSes)<br>
Scan results: 0<br>
Selecting BSS from priority group 0<br>
No suitable AP found.<br>
Setting scan request: 5 sec 0 usec<br>
Starting AP scan (broadcast SSID)<br>
Scan timeout - try to get results<br>
Received 0 bytes of scan results (0 BSSes)<br>
Scan results: 0<br>
Selecting BSS from priority group 0<br>
No suitable AP found.<br>
Setting scan request: 5 sec 0 usec<br>
Signal 2 received - terminating<br>
No keys have been configured - skip key clearing<br>
EAPOL: External notification - portEnabled=0<br>
EAPOL: External notification - portValid=0<br>
<br>
<br>
#----------------------------------------<br>
#<br>
# From 'dmesg'<br>
#<br>
<br>
ndiswrapper version 1.1+CVS loaded (preempt=no,smp=no)<br>
ndiswrapper: driver bcmwl5 (Broadcom,06/25/2004, 3.40.73.0) loaded<br>
ACPI: PCI interrupt 0000:02:03.0[A] -&gt; GSI 7 (level, low) -&gt; IRQ 7<br>
ndiswrapper: using irq 7<br>
wlan0: ndiswrapper ethernet device 00:90:4b:24:85:91 using driver
bcmwl5, configuration file 14E4:4320.5.conf<br>
wlan0: encryption modes supported: WEP, WPA with TKIP, WPA with AES/CCMP<br>
NET: Registered protocol family 17<br>
wlan0: no IPv6 routers present<br>
<br>
#----------------------------------------<br>
<br>
<br>
</body>
</html>