<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=ISO-8859-1">
  <title></title>
</head>
<body text="#000000" bgcolor="#ffffff">
Hi to all<br>
<br>
I continue with the problem related. As Jouni says, the only way to
come back to an IEEE 802.11b output is resetting my card. But not with
the 'iwpriv wlan0 reset 1' command (the output of the iwconfig
continues showing IEEE 802.11-DS). Only with the commands 'crdctl
eject' and 'cardctl insert' the output of iwconfig changes to the
correct one.<br>
<br>
Here you have my 'dmesg' output. <br>
<br>
<i>wlan0: ScanResults: Reserved=0x0000 ScanReason=2<br>
wlan0: last join request has not yet been completed - waiting for it
before issuing new one<br>
wlan0: ScanResults: Reserved=0x0000 ScanReason=2<br>
wlan0: last join request has not yet been completed - waiting for it
before issuing new one<br>
wlan0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=cf16d900, type=0, res=0)<br>
wlan0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0, entry=cf16d900,
type=0, cmd=0x0021, param0=0xfdc6, EVSTAT=0000)<br>
wlan0: hfa384x_get_rid: CMDCODE_ACCESS failed (res=-110, rid=fdc6,
len=12)<br>
wlan0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=cf16d900, type=0, res=0)<br>
wlan0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0, entry=cf16d900,
type=0, cmd=0x0021, param0=0xfdc6, EVSTAT=0000)<br>
wlan0: hfa384x_get_rid: CMDCODE_ACCESS failed (res=-110, rid=fdc6,
len=12)<br>
wlan0: hfa384x_cmd_issue: cmd reg was busy for 5000 usec<br>
wlan0: hfa384x_cmd_issue - timeout - reg=0x8a32<br>
wlan0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=cf16d900, type=0,
res=-1)<br>
wlan0: hfa384x_cmd: interrupted; err=-110<br>
wlan0: hfa384x_get_rid: CMDCODE_ACCESS failed (res=-110, rid=fdc1,
len=2)<br>
... </i>(the last five lines are repeated)<br>
<i><br>
<br>
</i>I think the script is not the problem because this change to IEEE
802.11-DS occurs without executing it. It just occurs after a few
seconds (sometimes after a few minutes) without any command being
executed.<br>
<br>
Having started my hostap in mode 'Managed', I execute my script
manually. It only scans other APs&nbsp; and selects the best channel where
the hostap could give service to clients in mode 'Master'. When the
best channel is obtained, the script executes 'iwconfig wlan0 mode
master' and 'iwconfig wlan0 channel #' to change the hostap behaviour
to the desired one. This scan is repeated every 10 seconds in case
there are changes in other APs.<br>
<br>
All works correctly when IEEE 802.11b appears in the iwconfig output
and the hostap starts working in mode 'Master' in the obtained channel.
But when the output is IEEE 802.11-DS, 'iwconfig' commands cannot be
executed ant the channel selection is wrong. too.<br>
<br>
The firmware version of my Conceptronic card is 0.7.6<br>
<br>
I hope this is the information you have asked for.<br>
<br>
Thanks<br>
<br>
Oscar<br>
<br>
<br>
<br>
<i><br>
</i>
</body>
</html>