wpasupplicant and WEP

Erich Titl erich.titl at think.ch
Sun Jan 4 09:15:48 EST 2015


Hi

Am 04.01.2015 um 11:28 schrieb Jouni Malinen:
> On Sat, Jan 03, 2015 at 11:35:16PM +0100, Erich Titl wrote:
..
> 
> This looks all fine from wpa_supplciant view point, i.e., I'd debug the
> driver.. You can also test WEP with manually configuring this using the
> iw command. I'd assume it would fail in the exact same way as this does
> with wpa_supplicant.

Indeed it does, I configured wlan using

iw wlan0 connect scoobly keys 0:1234567890123

AP# iw dev wlan0 link
Connected to f8:1a:67:56:42:96 (on wlan0)
        SSID: scoobly
        freq: 2427
        RX: 51423 bytes (738 packets)
        TX: 141 bytes (3 packets)
        signal: -63 dBm
        tx bitrate: 1.0 MBit/s

        bss flags:      short-preamble short-slot-time
        dtim period:    0
        beacon int:     100

and the link showed the same characteristics, dhcp requests are sent,
but incoming dhcp packets are dropped somewhere.

I made the same test using the ath5k hardware and the results match
exactly. IMHO it does not look like a card specific problem but rather
somethink in the WEP handling code. Is this done in the iw package or
somewhere deeper?

Thanks

Erich





-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: smime.p7s
Type: application/pkcs7-signature
Size: 1908 bytes
Desc: S/MIME Cryptographic Signature
URL: <http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20150104/7d10e54e/attachment.bin>


More information about the HostAP mailing list