openvswitch and hostap?

Junguk Cho jmanbal at gmail.com
Wed Nov 19 13:06:59 EST 2014


Oh, I made a mistake.
I did not use hostapd, I only used wpa_supplicant with ovs to use wlan0 as
just port.

My context is a little different, but I think it is the same reason.
Wpa_supplicant use -i option, so I assumed it is the same reason.

Thanks,
Junguk

2014-11-19 10:55 GMT-07:00 Helmut Schaa <helmut.schaa at googlemail.com>:

> On Wed, Nov 19, 2014 at 6:42 PM, Junguk Cho <jmanbal at gmail.com> wrote:
> > When I add wlanX to bridge in openvswitch, the bridge does not reply
> EAPOL
> > frame
> > even though I set up rules between wlanX and br0 with in_port and
> out_port
> > fileds.
> >
> > I can only see EAPOL (Message 1 of 4 ) in bridge with tcpdump but it did
> not
> > reply.
> > So I assumed EAPOL authentication is related to wlanX.
> >
> > Is it right? Just wondering why it did not reply to EAPOL message.
>
> hostapd needs to know about the bridge/ovs interface to register a
> PF_PACKET socket for EAPOL frames.
> Otherwise hostapd opens a socket on wlanX but since EAPOL frames are
> data frames they end up being bridged and hostapd never receives them.
>
> > Would you please clarify "I'm using this one but did not consider
> sending it
> > upstream as it is quite a hack"?
>
> I'm using the patch referenced in my previous email but it is more of
> a hack then a clean patch ...
>
> Helmut
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20141119/a1da7e6d/attachment.htm>


More information about the HostAP mailing list