Disconnect after connect using WPS

Pascal K pascalkrauth at gmail.com
Wed Mar 5 04:10:50 EST 2014


Hello Avinash,

so I might did not understand the WPS process completly.

What I try to do is start a AP and connect some clients (Android
Smarphones) to it. But they connect successfully using WPS and then
disconnect afterwards.
Am I supposed to handle the connection on the AP side?

I thought that the Key get's exchange using WPS and afterwards the
connection will not drop.

Best regards,
Pascal


2014-03-05 9:46 GMT+01:00 Avinash Patil <avinashapatil at gmail.com>:

> Hello Paskal,
>
> Once WPS exchange is complete, you are supposed to initiated connection
> from external station device manually. WPS exchange is used to generate
> config file required for this connection. Deauthentication from mwifiex AP
> is expected after successful WPS exchange.
>
> Please let me know if you see any issues.
>
> Thanks,
> Avinash
>
>
> On Wed, Mar 5, 2014 at 1:51 PM, Pascal K <pascalkrauth at gmail.com> wrote:
>
>> Hello everyone,
>>
>> I use a Marvell SD8787 wifi card.
>> A AP is configured and working stable until I connect a device through WPS
>>
>> $hostapd_cli wps_pbc
>>
>> my log shows "WPS-Success" and 2seconds later my device disconnects.
>> My config might be wrong. I use hostapd 2.0 on a 3.2 Linux Kernel with
>> backported drivers from 3.12.2-1 for my Mwifiex based card.
>>
>> Any suggestions?
>>
>> Best regards,
>> Pascal
>>
>> hostapd.conf
>>
>> #############################################
>> #
>> #       hostapd config for Access Point
>> #       with WPS functionality
>> #
>> #############################################
>>
>> #Basic Access Point configurations
>>
>> interface=uap0
>> driver=nl80211
>> ssid=IPEhub2_0002
>> hw_mode=g
>> ieee80211n=1
>> channel=3
>> macaddr_acl=0
>>
>> wpa=2
>> wpa_passphrase=123456789
>> wpa_key_mgmt=WPA-PSK WPA-EAP
>> wpa_pairwise=TKIP CCMP
>>
>> ## Wmm setting for IEEE 802.11 draft
>> # wmm_enabled=1
>>
>> ## Allow both Auth. algorithms
>> auth_algs=3
>>
>> ignore_broadcast_ssid=0
>> eap_reauth_period=0
>> eapol_version=1
>> #wpa_group_rekey=0
>> ctrl_interface=/var/run/hostapd
>> ctrl_interface_group=0
>> wpa_psk_file=/etc/hostapd.psk
>> eap_server=1
>>
>> wps_state=2
>> ap_setup_locked=1
>> #############################################
>>
>>
>> Information from log of hostapd -dd
>>
>> uap0: WPS-SUCCESS
>> EAP-WSC: WPS processing completed successfully - report EAP failure
>> EAP-WSC: MESG -> FAIL
>> EAP: EAP entering state SELECT_ACTION
>> EAP: getDecision: method failed -> FAILURE
>> EAP: EAP entering state FAILURE
>> EAP: Building EAP-Failure (id=142)
>> uap0: CTRL-EVENT-EAP-FAILURE 18:00:2d:9b:3f:96
>> IEEE 802.1X: 18:00:2d:9b:3f:96 BE_AUTH entering state FAIL
>> uap0: STA 18:00:2d:9b:3f:96 IEEE 802.1X: Sending EAP Packet (identifier
>> 142)
>> IEEE 802.1X: 18:00:2d:9b:3f:96 AUTH_PAE entering state HELD
>> uap0: STA 18:00:2d:9b:3f:96 IEEE 802.1X: unauthorizing port
>> Could not set station 18:00:2d:9b:3f:96 flags for kernel driver
>> (errno=97).
>> uap0: STA 18:00:2d:9b:3f:96 IEEE 802.1X: authentication failed - EAP
>> type: 0 ((null))
>> uap0: STA 18:00:2d:9b:3f:96 IEEE 802.1X: Supplicant used different EAP
>> type: 254 (expanded)
>> uap0: IEEE 802.1X: Force disconnection after EAP-Failure
>> ap_sta_disconnect: reschedule ap_handle_timer timeout for
>> 18:00:2d:9b:3f:96 (5 seconds - AP_MAX_INACTIVITY_AFTER_DEAUTH)
>> IEEE 802.1X: 18:00:2d:9b:3f:96 BE_AUTH entering state IDLE
>> IEEE 802.1X: 18:00:2d:9b:3f:96 AUTH_PAE entering state INITIALIZE
>> EAP: EAP entering state DISABLED
>> ....
>> uap0: Flushing old station entries
>> uap0: Deauthenticate all stations
>> wpa_driver_nl80211_set_key: ifindex=6 alg=0 addr=(nil) key_idx=0 set_tx=0
>> seq_len=0 key_len=0
>> wpa_driver_nl80211_set_key: ifindex=6 alg=0 addr=(nil) key_idx=1 set_tx=0
>> seq_len=0 key_len=0
>> wpa_driver_nl80211_set_key: ifindex=6 alg=0 addr=(nil) key_idx=2 set_tx=0
>> seq_len=0 key_len=0
>> wpa_driver_nl80211_set_key: ifindex=6 alg=0 addr=(nil) key_idx=3 set_tx=0
>> seq_len=0 key_len=0
>> nl80211: Skip disabling of Probe Request reporting nl_preq=0xbf680 while
>> in AP mode
>> netlink: Operstate: linkmode=0, operstate=6
>> nl80211: Set mode ifindex 6 iftype 2 (STATION)
>> nl80211: Failed to set interface 6 to mode 2: -95 (Operation not
>> supported)
>> nl80211: Try mode change after setting interface down
>> nl80211: Set mode ifindex 6 iftype 2 (STATION)
>> nl80211: Failed to set interface 6 to mode 2: -95 (Operation not
>> supported)
>> nl80211: Interface mode change to 2 from 3 failed
>> nl80211: Unsubscribe mgmt frames handle 0xc0138 (deinit)
>> ELOOP: remaining socket: sock=11 eloop_data=0xc0180 user_data=0xbf680
>> handler=0x3b494
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> HostAP mailing list
>> HostAP at lists.shmoo.com
>> http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20140305/4799d3ee/attachment-0001.htm>


More information about the HostAP mailing list