Disconnect after connect using WPS

Pascal K pascalkrauth at gmail.com
Wed Mar 5 03:21:01 EST 2014


Hello everyone,

I use a Marvell SD8787 wifi card.
A AP is configured and working stable until I connect a device through WPS

$hostapd_cli wps_pbc

my log shows "WPS-Success" and 2seconds later my device disconnects.
My config might be wrong. I use hostapd 2.0 on a 3.2 Linux Kernel with
backported drivers from 3.12.2-1 for my Mwifiex based card.

Any suggestions?

Best regards,
Pascal

hostapd.conf

#############################################
#
#       hostapd config for Access Point
#       with WPS functionality
#
#############################################

#Basic Access Point configurations

interface=uap0
driver=nl80211
ssid=IPEhub2_0002
hw_mode=g
ieee80211n=1
channel=3
macaddr_acl=0

wpa=2
wpa_passphrase=123456789
wpa_key_mgmt=WPA-PSK WPA-EAP
wpa_pairwise=TKIP CCMP

## Wmm setting for IEEE 802.11 draft
# wmm_enabled=1

## Allow both Auth. algorithms
auth_algs=3

ignore_broadcast_ssid=0
eap_reauth_period=0
eapol_version=1
#wpa_group_rekey=0
ctrl_interface=/var/run/hostapd
ctrl_interface_group=0
wpa_psk_file=/etc/hostapd.psk
eap_server=1

wps_state=2
ap_setup_locked=1
#############################################


Information from log of hostapd -dd

uap0: WPS-SUCCESS
EAP-WSC: WPS processing completed successfully - report EAP failure
EAP-WSC: MESG -> FAIL
EAP: EAP entering state SELECT_ACTION
EAP: getDecision: method failed -> FAILURE
EAP: EAP entering state FAILURE
EAP: Building EAP-Failure (id=142)
uap0: CTRL-EVENT-EAP-FAILURE 18:00:2d:9b:3f:96
IEEE 802.1X: 18:00:2d:9b:3f:96 BE_AUTH entering state FAIL
uap0: STA 18:00:2d:9b:3f:96 IEEE 802.1X: Sending EAP Packet (identifier 142)
IEEE 802.1X: 18:00:2d:9b:3f:96 AUTH_PAE entering state HELD
uap0: STA 18:00:2d:9b:3f:96 IEEE 802.1X: unauthorizing port
Could not set station 18:00:2d:9b:3f:96 flags for kernel driver (errno=97).
uap0: STA 18:00:2d:9b:3f:96 IEEE 802.1X: authentication failed - EAP type:
0 ((null))
uap0: STA 18:00:2d:9b:3f:96 IEEE 802.1X: Supplicant used different EAP
type: 254 (expanded)
uap0: IEEE 802.1X: Force disconnection after EAP-Failure
ap_sta_disconnect: reschedule ap_handle_timer timeout for 18:00:2d:9b:3f:96
(5 seconds - AP_MAX_INACTIVITY_AFTER_DEAUTH)
IEEE 802.1X: 18:00:2d:9b:3f:96 BE_AUTH entering state IDLE
IEEE 802.1X: 18:00:2d:9b:3f:96 AUTH_PAE entering state INITIALIZE
EAP: EAP entering state DISABLED
....
uap0: Flushing old station entries
uap0: Deauthenticate all stations
wpa_driver_nl80211_set_key: ifindex=6 alg=0 addr=(nil) key_idx=0 set_tx=0
seq_len=0 key_len=0
wpa_driver_nl80211_set_key: ifindex=6 alg=0 addr=(nil) key_idx=1 set_tx=0
seq_len=0 key_len=0
wpa_driver_nl80211_set_key: ifindex=6 alg=0 addr=(nil) key_idx=2 set_tx=0
seq_len=0 key_len=0
wpa_driver_nl80211_set_key: ifindex=6 alg=0 addr=(nil) key_idx=3 set_tx=0
seq_len=0 key_len=0
nl80211: Skip disabling of Probe Request reporting nl_preq=0xbf680 while in
AP mode
netlink: Operstate: linkmode=0, operstate=6
nl80211: Set mode ifindex 6 iftype 2 (STATION)
nl80211: Failed to set interface 6 to mode 2: -95 (Operation not supported)
nl80211: Try mode change after setting interface down
nl80211: Set mode ifindex 6 iftype 2 (STATION)
nl80211: Failed to set interface 6 to mode 2: -95 (Operation not supported)
nl80211: Interface mode change to 2 from 3 failed
nl80211: Unsubscribe mgmt frames handle 0xc0138 (deinit)
ELOOP: remaining socket: sock=11 eloop_data=0xc0180 user_data=0xbf680
handler=0x3b494
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20140305/81b2b9ca/attachment.htm>


More information about the HostAP mailing list