Connection issues / false authentication problems

Nico Schottelius nico-wpa-supplicant at schottelius.org
Thu Jul 31 16:41:25 EDT 2014


Good day,

I've the following trouble with wpa_supplicant:

    - reports of auth_failures, although the password is correct [0]
    - reports 4-Way handshake failing, indicating PSK incorrect [1]

When the first problem starts, it may take minutes up to hours to get
wifi working again. In both cases dmesg reports timeouts [2].

Sometimes it seems to help to associate to another AP, sometimes it
helps to restart the AP.

I tried adding the following options to the kernel modules:
    options iwlmvm power_scheme=1
    options iwlwifi bt_coex_active=N swcrypto=1 11n_disable=1

so far they seem to work.

My question to this list: Is there any way to find out what is exactly
happening and to debug / fix this problem?

I wonder specifically, why I see the auth failures happening, although
the key is unchanged (on both AP and client side).

Thanks for any pointer,

Nico


I am using iwlwifi/iwlmvm with Intel Corporation Wireless 7260

[0] <3>CTRL-EVENT-SSID-TEMP-DISABLED id=6 ssid="Laurin-Stop-NSA_EXT"
auth_failures=2 duration=20

[1] <3>WPA: 4-Way Handshake failed - pre-shared key may be incorrect

[2] [153552.237217] wlp1s0: authenticate with 20:4e:7f:ac:cf:9c
[153552.240066] wlp1s0: send auth to 20:4e:7f:ac:cf:9c (try 1/3)
[153552.409454] wlp1s0: send auth to 20:4e:7f:ac:cf:9c (try 2/3)
[153552.609443] wlp1s0: send auth to 20:4e:7f:ac:cf:9c (try 3/3)
[153552.757663] wlp1s0: authentication with 20:4e:7f:ac:cf:9c timed out

-- 
New PGP key: 659B 0D91 E86E 7E24 FD15  69D0 C729 21A1 293F 2D24


More information about the HostAP mailing list