getting WPS-AP-AVAILABLE on free access points

Jason Mclaughlin mcjason at gmail.com
Mon Dec 17 21:02:07 EST 2012


it's actually behaving irratically about whether or not I should push
the button on the access point.

sometimes I can get on to a free one, sometimes I can't and it says
WPS-AP-AVAILABLE in Status.

then the next time I try it doesn't

this is after associating successfully with it

On Mon, Dec 17, 2012 at 8:12 PM, Jason Mclaughlin <mcjason at gmail.com> wrote:
> yeah i'm very sure it's happening... i just tried over and over again.
> everytime I connect to an AP which uses no encryption and is
> completely open plaintext, I get WPS-AP-AVAILABLE... maybe it's
> available but that's not what I want to use :)
>
>
> On Mon, Dec 17, 2012 at 7:56 PM, Jason Mclaughlin <mcjason at gmail.com> wrote:
>> what' happens is in Windows some of them direct me to a webpage to
>> login with a password, but in wpa_gui it sticks at saying
>> WPS-AP-AVAILABLE and gives me no IP address
>>
>> On Mon, Dec 17, 2012 at 7:33 PM, Jason Mclaughlin <mcjason at gmail.com> wrote:
>>> welp it seems to stop trying to connect at that point and just says that...
>>> asks me to push a button.
>>>
>>> On Mon, Dec 17, 2012 at 6:37 PM, Jouni Malinen <j at w1.fi> wrote:
>>>> On Mon, Dec 17, 2012 at 05:02:05PM -0500, Jason Mclaughlin wrote:
>>>>> I keep getting WPS-AP-AVAILABLE on free to connect to access points,
>>>>> anybody know what the problem is here?
>>>>
>>>> What part of this do you think is a problem? That event is supposed to
>>>> be indicated if there is a WPS enabled AP in the scan results.
>>>>
>>>> --
>>>> Jouni Malinen                                            PGP id EFC895FA
>>>> _______________________________________________
>>>> HostAP mailing list
>>>> HostAP at lists.shmoo.com
>>>> http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap


More information about the HostAP mailing list