wpa_cli commands FAIL

Jouni Malinen j at w1.fi
Wed Aug 8 03:48:16 EDT 2012


On Wed, Aug 08, 2012 at 05:39:52AM +0530, Dr. Ajay N. Khosla wrote:
> While using wpa_cli command, I get FAIL reply and some time interworking_select or anqp_get command crash wpa_supplicant. Many other command also fail like level, sta, signal_poll, anqp_get etc. Here is log 

Could you please send me a verbose wpa_supplicant debug log from a test
run where it crashes or behaves incorrectly (i.e., run it in foreground
with -ddt on command line and save the output)?

> > status 
> bssid=00:16:01:ad:31:21 
> wpa_state=COMPLETED 
> > interworking_select 
> OK 

You may want to start tests with the station being disconnected. Some
drivers may not like the off-channel operations while associated.

> <3>Starting ANQP fetch for 02:27:22:4e:6e:5c 
> 
> 
> > > 
> > interworking_connect 02:27:22:4e:6e:5c 
> FAIL 

interworking_connect will fail unless matching set of credentials has
been found, so this was expected in this sequence (there would have been
an event message in wpa_cli showing a match).

> > anqp_get 02:27:22:4e:6e:5c 261 
> 'ANQP_GET 02:27:22:4e:6e:5c 261' command timed out. 
> > 'PING' command failed. 

I would like to see wpa_supplicant debug log showing this.

> > anqp_get 02:27:22:4e:6e:5c 0x105 
> FAIL 
> > anqp_get 02:27:22:4e:6e:5c 261 
> FAIL 

These commands will fail if there is no BSS entry for the specified
BSSID and that will be the case after restarting wpa_supplicant if it
has not run a scan yet.

> > interworking_select 
> OK 
> <3>Starting ANQP fetch for 02:27:22:4e:6e:5c 
> > 'PING' command failed. 

It would be nice to see wpa_supplicant debug log for this one, too. In
addition, it could be helpful if you can send me the hostapd
configuration file you used on the AP.

> <3>CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS 
> <3>Trying to associate with 02:27:22:4e:6e:5c (SSID='HomeNet' freq=2462 MHz) 
> <3>Associated with 02:27:22:4e:6e:5c 
> <3>CTRL-EVENT-CONNECTED - Connection to 02:27:22:4e:6e:5c completed (auth) [id=0 id_str=] 
> > interworking_connect 02:27:22:4e:6e:5c 
> FAIL 

What are you trying to do here? It looks like wpa_supplicant was already
configured with a network block for the same AP that you try to connect
with Interworking..

> > list_cred 
> cred id / realm / username / domain / imsi 
> <3>CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS 

So you don't actually have any credentials configured? In that case,
interworking_select/connect cannot really do much.

-- 
Jouni Malinen                                            PGP id EFC895FA


More information about the HostAP mailing list