unneccessary error message within wpa_supplicant/openssl

Dennis Borgmann dennis.borgmann at googlemail.com
Mon Jan 24 07:21:02 EST 2011


Hello!

Several times, I observed an error using EAP-TLS with
wpa_supplicant/hostapd in combination with freeradius, that looks like this:

EAP: Initialize selected EAP method: vendor 0 method 13 (TLS)
TLS: using phase1 config options
TLS: Trusted root certificate(s) loaded
OpenSSL: tls_connection_client_cert - SSL_use_certificate_file (DER)
failed error:0D0680A8:asn1 encoding routines:ASN1_CHECK_TLEN:wrong tag
OpenSSL: pending error: error:0D07803A:asn1 encoding
routines:ASN1_ITEM_EX_D2I:nested asn1 error
OpenSSL: pending error: error:140C800D:SSL
routines:SSL_use_certificate_file:ASN1 lib
OpenSSL: SSL_use_certificate_file (PEM) --> OK
OpenSSL: tls_connection_private_key - SSL_use_PrivateKey_File (DER)
failed error:0D094068:asn1 encoding routines:d2i_ASN1_SET:bad tag
OpenSSL: pending error: error:0D0680A8:asn1 encoding
routines:ASN1_CHECK_TLEN:wrong tag
OpenSSL: pending error: error:0D07803A:asn1 encoding
routines:ASN1_ITEM_EX_D2I:nested asn1 error
OpenSSL: pending error: error:0D09A00D:asn1 encoding
routines:d2i_PrivateKey:ASN1 lib
OpenSSL: pending error: error:140CB00D:SSL
routines:SSL_use_PrivateKey_file:ASN1 lib
OpenSSL: SSL_use_PrivateKey_File (PEM) --> OK
SSL: Private key loaded successfully

Anway, everything works quite ok afterwards (as it states, "SSL: Private
key loaded successfully"). Shouldn't this errormessage disappear rather?
This is stated by a ubuntu user as well, I just found this message on
the internet:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/wpasupplicant/+bug/597050

So, why complaining about this error, if it essentially is no error? It
just cost me 2 hours, which could have been saved...

Kind regards,
Dennis


More information about the HostAP mailing list