Advertised speed is 0 with hostapd

Frédéric Lamorce FLamorce at CalAmp.com
Tue Aug 16 10:13:42 EDT 2011


> maybe... Do you use 
>	iw dev wlan0 station dump

This gives:

Station 00:26:82:05:11:80 (on wlan0)
        inactive time:  110 ms
        rx bytes:       6423
        rx packets:     107
        tx bytes:       2762
        tx packets:     16
        tx retries:     0
        tx failed:      0
        signal:         -72 dBm
        signal avg:     -71 dBm
        tx bitrate:     11.0 MBit/s

> What is this laptop and the tool that displays the speed? It sounds like
> it is working incorrectly and is unable to figure out the correct
> "speed" (however it may define that) with this network.

Laptop is an HP, wifi card is a Broadcom BCM4353 abgn.
I went on dozens of networks with it, and this is the only one that displays 0 for the advertised speed.
Some debug info (not sure what they are) given by the Broadcom tool gives me this:
00 07 56 61 6e 63 65 6c 6c 
01 04 82 84 0b 16 
03 01 01 
05 04 01 02 00 00 
30 14 01 00 00 0f ac 04 01 00 00 0f ac 04 01 00 00 0f ac 02 0c 00 
2d 1a 4e 10 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
3d 16 01 05 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
dd 18 00 50 f2 02 01 01 00 00 03 a4 00 00 27 a4 00 00 52 43 5d 00 72 32 2e 00

inSSIDer says the speed is 65 (I often see this instead of 130/300 with inSSIDer).

Frédéric.


-----Original Message-----
From: hostap-bounces at lists.shmoo.com [mailto:hostap-bounces at lists.shmoo.com] On Behalf Of Jouni Malinen
Sent: August 16, 2011 09:35
To: hostap at lists.shmoo.com
Subject: Re: Advertised speed is 0 with hostapd

On Tue, Aug 16, 2011 at 05:57:34AM -0700, Frédéric Lamorce wrote:
> On my laptop when I browse the available networks, it displays the speed of them like 54, 130, 300, etc.
> 
> But with the AP I am developing it is displayed at 0, I can connect to the AP and have an IP address (I didn't do speed test) so it is working.

What is this laptop and the tool that displays the speed? It sounds like
it is working incorrectly and is unable to figure out the correct
"speed" (however it may define that) with this network.

-- 
Jouni Malinen                                            PGP id EFC895FA
_______________________________________________
HostAP mailing list
HostAP at lists.shmoo.com
http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap


More information about the HostAP mailing list