Windows client problem

Sylvain fricompte at yahoo.fr
Sat Mar 14 08:39:18 EDT 2009


Hi list,

My hostapd AP (with ath9k) works very well as far as I can tell. I get a 
good connection to it from my eee which uses linux and ath5k.

However, I cannot get to connect my wife's laptop which is on windows XP 
and uses an intel chip. It actually goes through endless cycles of 
authentication / dehautentication. When I run hostapd with -dd and no 
wpa, here is what I get:

STA 00:18:de:6c:28:91 sent probe request for our SSID
MGMT (TX callback) ACK
mgmt::proberesp cb
MGMT
mgmt::auth
authentication: STA=00:18:de:6c:28:91 auth_alg=0 auth_transaction=1 
status_code=0 wep=0
   New STA
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 IEEE 802.11: authentication OK (open system)
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 MLME: 
MLME-AUTHENTICATE.indication(00:18:de:6c:28:91, OPEN_SYSTEM)
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 MLME: 
MLME-DELETEKEYS.request(00:18:de:6c:28:91)
authentication reply: STA=00:18:de:6c:28:91 auth_alg=0 
auth_transaction=2 resp=0 (IE len=0)
MGMT (TX callback) ACK
mgmt::auth cb
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 IEEE 802.11: authenticated
MGMT
mgmt::assoc_req
association request: STA=00:18:de:6c:28:91 capab_info=0x401 
listen_interval=10
WME IE - hexdump(len=7): 00 50 f2 02 00 01 00
Validating WME IE: OUI 00:50:f2  OUI type 2  OUI sub-type 0  version 1
handle_assoc STA 00:18:de:6c:28:91 - no HT, num of non-HT stations 1
hostapd_ht_operation_update current operation mode=0x0
hostapd_ht_operation_update new operation mode=0x13 changes=2
   new AID 1
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 IEEE 802.11: association OK (aid 1)
MGMT (TX callback) ACK
mgmt::assoc_resp cb
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 IEEE 802.11: associated (aid 1)
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 MLME: 
MLME-ASSOCIATE.indication(00:18:de:6c:28:91)
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 MLME: 
MLME-DELETEKEYS.request(00:18:de:6c:28:91)
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 RADIUS: starting accounting session 
49BBA0DB-00000000
MGMT
mgmt::deauth
deauthentication: STA=00:18:de:6c:28:91 reason_code=1
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 IEEE 802.11: deauthenticated
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 MLME: 
MLME-DEAUTHENTICATE.indication(00:18:de:6c:28:91, 1)
wlan0: STA 00:18:de:6c:28:91 MLME: 
MLME-DELETEKEYS.request(00:18:de:6c:28:91)
hostapd_ht_operation_update current operation mode=0x13
hostapd_ht_operation_update new operation mode=0x0 changes=2
unknown vendor specific information element ignored (vendor OUI 00:03:47 
len=7)
STA 00:18:de:6c:28:91 sent probe request for our SSID
MGMT (TX callback) ACK
mgmt::proberesp cb
MGMT
mgmt::auth
authentication: STA=00:18:de:6c:28:91 auth_alg=0 auth_transaction=1 
status_code=0 wep=0

and it goes like this all over and over again.

So, does anybody have any clue of what could cause this problem. For 
instance, what's reason_code=1? Google did not help...

Let me know if you need any more information to figure out what's going 
on. Thank you in advance!

Sylvain



More information about the HostAP mailing list