wpa_supplicant/ath5k won't detect hidden SSID when CONFIG_WIRELESS_OLD_REGULATORY disabled

Luis R. Rodriguez mcgrof at gmail.com
Sat Feb 14 19:54:04 EST 2009


On Sat, Feb 14, 2009 at 4:21 PM, Fiouz <fiouzy at gmail.com> wrote:
> On Sat, Feb 14, 2009 at 22:14, Luis R. Rodriguez <mcgrof at gmail.com> wrote:
>>> [21171.159156] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
>>> [21179.832206] cfg80211: Calling CRDA for country: US
>>
>> Is that all you get on your kernel log about CRDA? You should see a list of
>> frequency ranges, if not then I suspect your udev is not issuing out
>> the udev event correctly. Can you try to upgrade to your latest
>> distribution's udev just in case -- I doubt this is the issue but I
>> have heard in one case that fixed the issue to a user. Then to verify
>> udev is peachy you can do:
>>
>> udevadm monitor --environment kernel
>>
>> If you see the udev events then the next step is to check the udev
>> rule is actually being called.
>
> Thanks for pointing that out! The error was my crda udev rule located
> in the wrong directory, moving it back to the goold one did fix the
> scan.
>
> I wrongly assumed CRDA was working since it did not receive any error
> message (of course there wasn't since it wasn't told to execute
> /sbin/crda).
>
> Note for myself: double check where Portage installs files for unstable ebuilds!

So Gentoo does not use /lib/udev/rules.d/ ? What does it use? Which is
the good Gentoo udev dir and the bad one?

  Luis


More information about the HostAP mailing list