Can't obtain DHCP address

Dmitry Baryshev ksquirrel.iv at gmail.com
Fri Feb 6 12:58:03 EST 2009


---------- Forwarded message ----------
From: Dmitry Baryshev <ksquirrel.iv at gmail.com>
Date: 06.02.2009 19:57
Subject: Re: Can't obtain DHCP address
To: David Ehrmann <ehrmann at gmail.com>


2009/2/6, David Ehrmann <ehrmann at gmail.com>:

> Have you tried with a lower rate?  I'm not sure if I've ever seen a solid
 > 54mbps connection in the wild.
 >
 >  Dmitry Baryshev wrote:
 >
 > >
 > > Hello, guys.
 > >
 > > I have a D-Link WBR-2310 wireless router, it is configured to use
 > > WPA+TKIP+"Personal". Before I should say that WEP security mode works
 > > fine, DHCP works well, but WPA doesn't. I configure router to have
 > > SSID="dima" and password "12345678". I have the following config for
 > > wpa_supplicant:
 > >
 > > ctrl_interface=/tmp/wpa_supplicant
 > >
 > > network={
 > >    ssid="dima"
 > >    key_mgmt=WPA-PSK
 > >    proto=WPA
 > >    pairwise=TKIP
 > >    group=TKIP
 > >
 > psk=251bdf8dae035c415fa63a77bd568be598545e05e7dd132bde0e136cb5f341d1
 > > }
 > >
 > > Running supplicant:
 > >
 > > # wpa_supplicant -Dwext -B -u -c ~/.config/supplicant.conf -i eth1
 > > -P/tmp/wpa_supplicant/pid
 > >
 > > Everything seems to work fine:
 > >
 > > # iwconfig eth1
 > > eth1      802.11-a/b/g  ESSID:"dima"
 > >          Mode:Managed  Frequency=2.462 GHz  Access Point:
 > 00:21:91:D9:8C:6F
 > >          Bit Rate=54 Mb/s   Sensitivity=-18 dBm
 > >          Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment thr:off
 > >          Encryption
 > >
 > key:****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****
 > >  Security mode:open
 > >          Power Management:off
 > >          Link Quality=100/100  Signal level:-64 dBm  Noise level:0 dBm
 > >          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
 > >          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
 > >
 > > But I cannot then obtain a DHCP address:
 > >
 > > # udhcpc -q -i eth1 -t 6
 > >    /sbin/ifconfig eth1 0.0.0.0
 > > Sending discover...
 > > Sending discover...
 > > Sending discover...
 > > Sending discover...
 > > Sending discover...
 > > Sending discover...
 > > Usage: /usr/share/udhcpc/default.script
 > {bound|renew|deconfig}
 > >
 > > --------
 > >
 > > My kernel is 2.6.26, wpa_supplicant is 0.5.10. Static IP seems to work
 > > for this security type, but DHCP doesn't. Why? Thanks.
 > >
 > > --
 > > _______________________________________________
 > > HostAP mailing list
 > > HostAP at lists.shmoo.com
 > > http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
 > >
 > >
 >
 >


This router supports 54 Mbps. Anyway, I set up 1 Mbps, and it is still
 cannot obtain DHCP address even on this slow connection.


 --
 Regards, Krasu.


-- 
Regards, Krasu.


More information about the HostAP mailing list