Can't obtain DHCP address

Dmitry Baryshev ksquirrel.iv at gmail.com
Thu Feb 5 17:55:26 EST 2009


Hello, guys.

I have a D-Link WBR-2310 wireless router, it is configured to use
WPA+TKIP+"Personal". Before I should say that WEP security mode works
fine, DHCP works well, but WPA doesn't. I configure router to have
SSID="dima" and password "12345678". I have the following config for
wpa_supplicant:

ctrl_interface=/tmp/wpa_supplicant

network={
    ssid="dima"
    key_mgmt=WPA-PSK
    proto=WPA
    pairwise=TKIP
    group=TKIP
    psk=251bdf8dae035c415fa63a77bd568be598545e05e7dd132bde0e136cb5f341d1
}

Running supplicant:

# wpa_supplicant -Dwext -B -u -c ~/.config/supplicant.conf -i eth1
-P/tmp/wpa_supplicant/pid

Everything seems to work fine:

# iwconfig eth1
eth1      802.11-a/b/g  ESSID:"dima"
          Mode:Managed  Frequency=2.462 GHz  Access Point: 00:21:91:D9:8C:6F
          Bit Rate=54 Mb/s   Sensitivity=-18 dBm
          Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption
key:****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****-****
  Security mode:open
          Power Management:off
          Link Quality=100/100  Signal level:-64 dBm  Noise level:0 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

But I cannot then obtain a DHCP address:

# udhcpc -q -i eth1 -t 6
    /sbin/ifconfig eth1 0.0.0.0
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Usage: /usr/share/udhcpc/default.script {bound|renew|deconfig}

--------

My kernel is 2.6.26, wpa_supplicant is 0.5.10. Static IP seems to work
for this security type, but DHCP doesn't. Why? Thanks.

--


More information about the HostAP mailing list