Ad-Hoc Mode with WEP enryption ?

Atton Jonathan jonathan.atton at gmail.com
Mon Aug 10 12:34:38 EDT 2009


Are you sure your computer has an IP address ? You don't have a second
interface (wired interface for example) with the same netmask ? Maybe the
ping is not sent on the wireless interface.

2009/8/10 Manuel Sahm <Manuel.Sahm at feig.de>

> Hello thanks, I tried the following, then I saw an encrypted Ad-Hoc network
> on my host PC (win XP) and I try to connect to it. I enter ABCDEFABCD and
> the "Connection OK" appears.
> But I am not able to seind PINGs ?!
> (Without encryption all works fine ?)
>
> Thanks a lot
>
> This is my new procedure - maybe still anything wrong ?
>
>
> //Delete/Remove network interface
> wpa_cli -g /var/run/wpa_supplicant-global interface_remove wlan0
>
> // (Re)Add a new interface (wlan0, no configuration file, driver=wext, and
> enable control interface)
> wpa_cli -iwlan -g /var/run/wpa_supplicant-global interface_add wlan0 ""
> wext /var/run/wpa_supplicant
> // Ad-Hoc Mode
> wpa_cli ap_scan 2
>
> //Configure a network...
> wpa_cli -iwlan0 add_network
>
> // 64-bit WEP-Key
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 wep_key0 ABCDEFABCD
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 wep_tx_keyidx 0
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 key_mgmt NONE
>
> // Set SSID
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 ssid '"linksys"'
>
> // set the Ad-Hoc network mode
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 mode 1
>
> // set the channel
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 frequency 2412
>
> //Enable Configured WLAN Network
> "wpa_cli -iwlan0 enable_network 0
>
>
> >>> Atton Jonathan <jonathan.atton at gmail.com> 10.08.2009 15:11 >>>
> Your hexadecimal key seems invalid, try with 10 hexadecimal characters.
>
> 2009/8/10 Manuel Sahm <Manuel.Sahm at feig.de>
>
>
> Hello I tried the following code to get an encrypted Ad-Hoc Connection to
> my PC.
>
> Without WEP Enryption all works fine, but if I swtich encryption on, no
> encryption is mentioned on my host PC (Windows XP)
>
> This is what I do: - Any idea what could be wrong ?
>
> Thanks very very much
>
>
>
> //Delete/Remove network interface
> wpa_cli -g /var/run/wpa_supplicant-global interface_remove wlan0
>
> // (Re)Add a new interface (wlan0, no configuration file, driver=wext, and
> enable control interface)
> wpa_cli -iwlan -g /var/run/wpa_supplicant-global interface_add wlan0 ""
> wext /var/run/wpa_supplicant
> // Ad-Hoc Mode
> wpa_cli ap_scan 2
>
> //Configure a network...
> wpa_cli -iwlan0 add_network
>
> // 64-bit WEP-Key
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 wep_key0 ABCDEFABCDEFABCD
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 wep_tx_keyidx 0
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 key_mgmt NONE
>
> // Set SSID
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 ssid '"linksys"'
>
> // set the Ad-Hoc network mode
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 mode 1
>
> // set the channel
> wpa_cli -iwlan0 set_network 0 frequency 2412
>
> //Enable Configured WLAN Network
> "wpa_cli -iwlan0 enable_network 0
>
> _______________________________________________
> HostAP mailing list
> HostAP at lists.shmoo.com
> http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
>
>
>
>
> --
> Regards.
>
>


-- 
Regards.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20090810/e0e208f9/attachment.htm 


More information about the HostAP mailing list