Set WEP in wpa_supplicant.conf

hce webmail.hce at gmail.com
Thu Mar 6 18:08:23 EST 2008


On Thu, Mar 6, 2008 at 6:52 PM, Jouni Malinen <j at w1.fi> wrote:
> On Thu, Mar 06, 2008 at 04:10:12PM +1100, hce wrote:
>
>  > I set up WEP in 64 bit and key1 = 123456789 in a Netgear AP, set up
>  > following in my wpa_supplicant.conf:
>  >
>  >
>  > key_mgmt=WEP
>
>  "WEP" is not a valid key_mgmt parameter. Static WEP keys do not use any
>  key management protocol and this should be key_mgmt=NONE.
>
>  > key1=123456789
>
>  "key1" is not a valid parameter in wpa_supplicant.conf. This would need
>  to be wep_key1 (or maybe more likely wep_key0 since this uses zero-based
>  index).
>
>  If you are really using key 1 (of 0..3; i.e., key 2 if keys are indexed
>  1..4), you would also need to set wep_tx_keyidx=1. However, I would
>  assume that this was supposed to be wep_key0.

Thanks Jouni. I made changes to following wpa_supplicant.conf:

ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0
eapol_version=1
ap_scan=1

network={
    ssid="CsrTestWireless"
    key_mgmt=NONE
    wep_key0=123456789A
    wep_tx_keyidx=0
}

I use the wpa socket to talk to the wpa, it got following error:

<2>Trying to associate with 00:1b:2f:4d:86:5e (SSID='CsrTestWireless'
freq=2417)

<2>Authentication with 00:00:00:00:00:00 timed out.

However, if I use the "iwconfig eth1 enc 123456789A", that works. Am I
missing anything in wpa_supplicant configuration or the version of
wpa_supplicant 0.5.8 I used may not support WEP?

PS: Please see following WEP set up in my NetGear AP:

Security Options: WEP

Security Encryption:
Authentication Type: Automatic
Encryption Strength: 64 bit

Security Encryption (WEP) Key:
Passphrase:   (Blank, I did not set it up)

Key 1: 123456789A

Thank you.

Kind Regards,

Jim


More information about the HostAP mailing list