Wep not working with hostap for ap mode

Joo Aun Saw jasaw81 at yahoo.com.au
Wed Feb 27 18:37:45 EST 2008


Hello Deba,

I'm having the same problem here. I'm using Madwifi 0.9.4 and Hostapd 0.5.9.

After you run hostapd, can you do iwlist wlan0 keys? The problem for me is, hostapd always set my Current Transmit Key to 4. I don't know if it's the same for you. Hope that gives you more clue.

Regards,
JA


----- Original Message ----
From: Debasish Garai <debasish.garai at gmail.com>
To: hostap at lists.shmoo.com
Sent: Thursday, 28 February, 2008 1:37:40 AM
Subject: Wep not working with hostap for ap mode

Hi

  Hostap version 0.6.3
  Madwifi 0.9.4

  I did the following steps.

 
1. Creating wireless vap
------------------------

a. wlanconfig wlan0 create wlandev wifi0 wlanmode ap
b. ifconfig wlan0 up

Hostapd.conf

interface=wlan0
ssid=debawep
macaddr_acl=0
logger_syslog=-1
logger_syslog_level=2
logger_stdout=-1
logger_stdout_level=
debug=2
channel=11
max_num_sta=254
ap_max_inactivity=300
beacon_int=100
hw_mode=g
country_code=US
auth_algs=1
eapol_key_index_workaround=0
wep_default_key=0
wep_key0=2345678901
wep_key1="vwxyz"
wep_key2=".2.4.6.8.0.23"
wep_key3=0102030405060708090a0b0c0d           



hostapd -B /etc/hostapd.conf

I am able to connect from a windows xp machine.  The machine is getting associated but not getting ip address.
I gave static ip address to the windows machine and tried to ping but that is also not working.



Can anyone tell what is the problem.  

Thanks and in advance for your help.

Regards
Deba


-----Inline Attachment Follows-----

_______________________________________________
HostAP mailing list
HostAP at lists.shmoo.com
http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap







      Get the name you always wanted with the new y7mail email address.
www.yahoo7.com.au/y7mail

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20080227/3cecd04e/attachment.htm 


More information about the HostAP mailing list