wpa_supplicant && service pack 3

Sergio sergioyebenes at alumnos.upm.es
Thu Aug 21 14:12:45 EDT 2008


Hi,

i'm in process of cross-compiling wpa_supplicant for my own needs but 
i'm begining with binary version 0.5.10. I know that binary version has 
been tested with sp2 but, before coming back to sp2 i want to test sp3. 
I wonder if anybody has tried with sp3. In my case, communication 
between client and server spends too much time, about one or two minutes 
until server requires client cert (using eap-tls :))
    The client never sends any certificate, and because certs are ok, i 
think could be communication problems. I see in the log some suspicious 
messages but log is too large. If anybody is interested i can post it, 
but here are some lines:

.....after 1 or 2 minutes.......

EAP: EAP-Request Identity data - hexdump_ascii(len=0):
EAP: using real identity - hexdump_ascii(len=21):
     53 65 72 67 69 6f 20 59 65 62 65 6e 65 73 20 4d   Sergio Yebenes M
     6f 72 65 6e 6f                                    oreno
EAP: EAP entering state SEND_RESPONSE
EAP: EAP entering state IDLE
EAPOL: SUPP_BE entering state RESPONSE
EAPOL: txSuppRsp
TX EAPOL: dst=00:14:c1:0e:30:fc
TX EAPOL - hexdump(len=30): 01 00 00 1a 02 00 00 1a 01 53 65 72 67 69 6f 
20 59 6
5 62 65 6e 65 73 20 4d 6f 72 65 6e 6f
EAPOL: SUPP_BE entering state RECEIVE
RX EAPOL from 00:14:c1:0e:30:fc
RX EAPOL - hexdump(len=9): 02 00 00 05 01 00 00 05 01
EAPOL: Received EAP-Packet frame
EAPOL: SUPP_BE entering state REQUEST
EAPOL: getSuppRsp
EAP: EAP entering state RECEIVED
EAP: Received EAP-Request id=0 method=1 vendor=0 vendorMethod=0
EAP: EAP entering state RETRANSMIT
EAP: EAP entering state SEND_RESPONSE
EAP: EAP entering state IDLE
EAPOL: SUPP_BE entering state RESPONSE
EAPOL: txSuppRsp
TX EAPOL: dst=00:14:c1:0e:30:fc
TX EAPOL - hexdump(len=30): 01 00 00 1a 02 00 00 1a 01 53 65 72 67 69 6f 
20 59 6
5 62 65 6e 65 73 20 4d 6f 72 65 6e 6f
EAPOL: SUPP_BE entering state RECEIVE
MSNdis_StatusMediaDisconnect
NDIS: received event data - hexdump(len=4): 01 00 00 00
NDIS: event - type 1
NDIS: Media Disconnect Event
Setting scan request: 0 sec 100000 usec
Added BSSID 00:14:c1:0e:30:fc into blacklist
CTRL-EVENT-DISCONNECTED - Disconnect event - remove keys
ndis_get_oid: oid=0xd010101 len (6) failed
NDIS: Set OID 0d01011e - hexdump(len=16): [REMOVED]
NDIS: Set OID 0d010114 - hexdump(len=4): [REMOVED]
ndis_get_oid: oid=0xd010101 len (6) failed

1.-so, after sending identity, seems that timeout expires (i think, 
because there are messages like "setting timeout to 10 s")
2.-"ndis_get_oid" failed message appears too many times at the begining 
of execution. oid's are extracted from Information Element? Could be the 
reason of spending too many time?
3.- also, wpa_supplicant spends many time associating to ap at the 
begining, i can post it

Thanks




More information about the HostAP mailing list