AP not forwarding on LAN port in Power Save mode

ramprasad.rajendran at wipro.com ramprasad.rajendran at wipro.com
Wed Mar 7 12:13:47 EST 2007


Hi,
I find one strange behaviour or probably a natural behaviour. 
We authenticate using EAP-FAST or PSK and after the 4 way handshake, we
are able to transfer data and the AP is forwarding it on the LAN port.

Our device is supposed to be in standby mode(the device would be powered
off to conserve power).
We wake up after about 5 seconds, and we send out the same data, we are
able to see the data in the sniffer, but the AP does not seem to forward
it on the LAN port. We are not deauthenticated during this.
Any explanations on the behaviour ?

When we don't use security and the AP is also configured for the same,
the AP seems to forward the packets on the LAN even after we come out of
standby.

I am using a Linksys WRT54G AP and wpa_supplicant 0.5.7.

----
ram


The information contained in this electronic message and any attachments to this message are intended for the exclusive use of the addressee(s) and may contain proprietary, confidential or privileged information. If you are not the intended recipient, you should not disseminate, distribute or copy this e-mail. Please notify the sender immediately and destroy all copies of this message and any attachments. 

WARNING: Computer viruses can be transmitted via email. The recipient should check this email and any attachments for the presence of viruses. The company accepts no liability for any damage caused by any virus transmitted by this email.
 
www.wipro.com



More information about the HostAP mailing list