prism2_config() failed... (Consulted FAQ's and Mailing archive but still could not resolve)

Fawad Nazir fawad.nazir at gmail.com
Sun May 21 21:02:51 EDT 2006


> > Does this shows everything is ok. There are few messages about which i
> > am a bit confused.
> > like: [4320001.758000] wifi0: Interrupt, but dev not OK
>
> Seems like you have some kind of interrupt delivery problem with pcmcia
> system rather that hostap driver problem.
>
> Try to allow the irq 9 & irq 2, i.e. include them (not exclude) and add
> line "exclude irq 3" to the /etc/pcmcia/config.opts.

I tried excluding irq 3,4,5,6,7,8 but then the irq assigned to pcmcia
card was irq 10 and still it gives the same problem. I was unable to
set irq 2 or 9 to it. Is there anyway i can force this irq to this
device? Any other suggestions.

I would also like to mention, that despite these errors my card works
fine, its working in all modes (Master, Managed & Ad-Hoc).

> > [4320002.001000] wifi0: defaulting to bogus WDS frame as a workaround
> > for firmware bug in Host AP mode WDS
>
> This is normal because you have (old) 1.4.9 firmware. PRI: v1.1.1 and
> STA: v1.7.4 would be a good alternative if you want to update the fw.

I download all the files from this link
http://linux.junsun.net/intersil-prism/firmware/1.7.4/

and placed them in /lib/hotplug/firmware and also to /lib/firmware

but this problem is still also there.

Now the output of dmesg is:

fawad at Ubuntu-01:~$ dmesg
[4297225.618000] pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
[4297225.618000] pcmcia: registering new device pcmcia0.0
[4297225.620000] hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
[4297225.620000] hostap_cs: setting Vcc=33 (from config)
[4297225.620000] Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
[4297225.620000] IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
[4297225.620000] io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
[4297225.622000] hostap_cs: Registered netdevice wifi0
[4297225.622000] wifi0: Interrupt, but dev not OK
[4297225.662000] hostap_cs: index 0x01: Vcc 3.3, irq 10, io 0x3100-0x313f
[4297225.862000] prism2_hw_init: initialized in 200 ms
[4297225.863000] wifi0: NIC: id=0x800c v1.0.0
[4297225.863000] wifi0: PRI: id=0x15 v1.1.0
[4297225.864000] wifi0: STA: id=0x1f v1.4.9
[4297225.865000] wifi0: defaulting to bogus WDS frame as a workaround
for firmware bug in Host AP mode WDS
[4297225.869000] wifi0: registered netdevice wlan0


>
> --
> Best Regards, Jar
> _______________________________________________
> HostAP mailing list
> HostAP at shmoo.com
> http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
>


-- 
Fawad Nazir



More information about the HostAP mailing list