Building a Visual Studio Release wpa_supplicant.exe 0.5.4 (for Windows)

George S. Lockwood gslockwood at gmail.com
Mon Jul 24 12:35:16 EDT 2006


The wpa_supplcant code doesn't seem to work with the (external) Linksys
Wireless-g WUSB54GS card.  It can find it and add it, but I have never
gotten it to connect.

Any idea why it does not?  Linksys is a big player.

It does work with the more obsure Ashton digital card I have.  that is good!

george

On 7/24/06, George S. Lockwood <gslockwood at gmail.com> wrote:
>
> thanks so much.  I download the latest and build it.
>
> you are very helpful.
>
> george
>
>
> On 7/22/06, Jouni Malinen < jkmaline at cc.hut.fi> wrote:
> >
> > On Tue, Jul 18, 2006 at 07:43:54AM -0700, George S. Lockwood wrote:
> >
> > > Anyone have trouble compiling and running a Release version
> > wpa_supplicant
> > > for Windows??
> >
> > The project files included in wpa_supplicant v0.5.4 did not include full
> > configuration for the Release|Win32 target. I fixed this now and the
> > current snapshot includes proper parameters for both Debug and Release
> > targets.
> >
> > > I have been able to configure the Visual Studio 2005 project files to
> > find
> > > openssl and wpdpack but to get it compile for a Release version, I had
> > to
> > > add the preprocessor var: CONFIG_WIN32_DEFAULTS.
> >
> > There are also couple of additional options that need to be set in the
> > project files (see the today's commit to CVS repository for details).
> >
> > > However, the compile exe is only 916k compared to the downloaded
> > binary of
> > > ~1200k.
> >
> > The release binary is built with completely different compiler
> > (gcc/MinGW) and different libraries..
> >
> > > The Release version ends (see below), but the same code built for
> > Debug
> > > results in a connection / authentication.
> > >
> > > so I believe my Release project settings are off.  Could it be my
> > libs? the
> > > code generation settings?  the addtion of CONFIG_WIN32_DEFAULTS??
> >
> > I don't know why the Release version would behave differently. I just
> > copied the settings from the Debug configuration and was able to build
> > working wpa_supplicant.exe and wpasvc.exe with Release target.
> >
> > --
> > Jouni Malinen                                            PGP id EFC895FA
> >
> > _______________________________________________
> > HostAP mailing list
> > HostAP at shmoo.com
> > http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
> >
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20060724/410f9072/attachment.htm 


More information about the HostAP mailing list