wpa_supplicant + hostapd + RADIUS --> NO WPA/RSN IE

Andrea G Forte andreaf at cs.columbia.edu
Mon Feb 6 09:57:38 EST 2006


Using primary firmware v1.1.0 and secondary v1.4.2
In the dmesg I get a warning saying that "secondary station firmware 
version 1.4.2 does not seem to work in Host AP mode". There is alsa a 
recurring error that says:
wifi0: registered netdevice wlan0ap
wifi0: CMD=0x0121 => res=0x7f, resp0=0x0004
wifi0: hfa384x_set_rid: CMDCODE_ACCESS_WRITE failed (res=127, rid=fc48, 
len=24)
hostap_crypt: registered algorithm 'CCMP'
wifi0: CMD=0x0121 => res=0x7f, resp0=0x0004
wifi0: hfa384x_set_rid: CMDCODE_ACCESS_WRITE failed (res=127, rid=fc48, 
len=2)
wifi0: disabling hostapd mode
divert: freeing divert_blk for wlan0ap
e1000: eth0 NIC Link is Up 100 Mbps Full Duplex
wifi0: enabling hostapd mode
divert: allocating divert_blk for wlan0ap
wifi0: registered netdevice wlan0ap
wifi0: CMD=0x0121 => res=0x7f, resp0=0x0004
wifi0: hfa384x_set_rid: CMDCODE_ACCESS_WRITE failed (res=127, rid=fc48, 
len=24)

and that's it.
Any idea on what the problem might be? Do I need to update the firmware?

Thanks a lot,
-Andrea


Jouni Malinen wrote:

>On Sun, Feb 05, 2006 at 07:55:03PM -0500, Andrea G. Forte wrote:
>
>  
>
>>I am having problems when trying to use wpa_supplicant + hostap-driver + 
>>hostapd + external radius server (freeradius). The versions of these are 
>>all 0.4.7.
>>The problem that I get is (SSID is test):
>>
>>aa:cc:dd:ee:dd:cc ssid='test' wpa_ie_len=0 rsn_ie_len=0 caps=0x11
>>skip - no WPA/RSN  IE
>>    
>>
>
>Which station firmware version are you using in the device that is
>running hostapd? Can you please check whether 'dmesg' is showing any
>error messages when hostapd is started?
>
>  
>




More information about the HostAP mailing list