hostapd 0.3.9 and madwifi HEAD

Nick Stefaniak existence at wp.pl
Tue Oct 11 05:04:22 EDT 2005


On Mon, 10 Oct 2005 06:20, Jouni Malinen wrote:
> On Fri, Oct 07, 2005 at 06:06:29PM +0200, Nick Stefaniak wrote:
> > it seems that I have similar problem. I am trying to use hostapd 0.4.5
> > with lastest madwifi driver (both compiled cleanly) on linux 2.6.11.12
> > box with Atheros AR5212 card. When I run hostapd I get something like
> > this :
> >
> > Using interface ath0 with hwaddr 00:11:95:91:8f:5d and ssid 'testnet'
> > Flushing old station entries
> > Deauthenticate all stations
> > l2_packet_receive - recvfrom: Network is down
> > ath0: STA 00:12:f0:db:76:02 IEEE 802.11: associated
> > ath0: STA 00:12:f0:db:76:02 WPA: event 1 notification
> > ath0: STA 00:12:f0:db:76:02 WPA: start authentication
> > ath0: STA 00:12:f0:db:76:02 IEEE 802.1X: unauthorizing port
> > ath0: STA 00:12:f0:db:76:02 WPA: sending 1/4 msg of 4-Way Handshake
> > ath0: STA 00:12:f0:db:76:02 WPA: EAPOL-Key timeout
> >
> > ioctl[IEEE80211_IOCTL_DELKEY]: No such file or directory
> > ioctl[IEEE80211_IOCTL_SETMLME]: No such file or directory
> >
> > Firstly - what means "l2_packet_receive - recvfrom: Network is down" ?
> > hostapd is configured for WPA-PSK, windows client can't authenticate. And
> > I really have not got any idea what is the source of these errors from
> > ioctl..
>
> driver_madwifi.c is setting interface down during initialization and
> that causes the message about network being down. The interface is
> brought after this and this message can be ignored. Likwise, those ioctl
> messages can be ignored. hostapd is trying to clear possibly remaining
> configuration and the driver is reporting that there was nothing to
> remove.
>
> Do you have the ath0 interface added to a bridge interface? If yes, have
> you added bridge=br0 line in hostapd.conf?
>
> I tested the current madwifi CVS version (from yesterday) and hostapd
> devel branch (0.4.x) and I was able to use WPA-PSK/TKIP, WPA-PSK/CCMP,
> and WPA2-PSK/CCMP without problems.

Thanks for explanations. I have ath0 added to bridge br0 interface, and I also 
have bridge=br0 line in my hostapd.conf, but this don't solve the problem 
with authentication - still EAPOL-Key timeout. When ath0 is not in bridge 
everything works fine. I have bridge-utils v1.0.6.

regards,
Nick Stefaniak



More information about the HostAP mailing list