Using WG111v2, ndiswrapper and wpa_supplicant ?

Tobias Doerkes tdoerkes at hotmail.com
Sun Oct 9 08:56:54 EDT 2005


Hi list,

i just bought a wg111v2. using ndiswrapper and no encryption everything 
works fine. So i started implementing wpa_supplicant. I already use it for a 
D-Link card on an other box, but this time it is not willing to work 
properly. By the way - the router is a ASUS WL500g DELUXE and on the Bad-OS 
everything is ok.

Here some infos:

/etc/wpa_supplicant.conf

ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=root
network={
ssid="ap-wlan0"
#psk="Just a passphrase"
psk=64 Byte Hexval
key_mgmt=WPA-PSK
}

Logfile from wpa_supplicant:

Initializing interface 'wlan0' conf '/etc/wpa_supplicant.conf' driver 
'ndiswrapper'
Configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf' -> '/etc/wpa_supplicant.conf'
Reading configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf'
ctrl_interface='/var/run/wpa_supplicant'
ctrl_interface_group=0 (from group name 'root')
Priority group 0
   id=0 ssid='ap-wlan0'
Initializing interface (2) 'wlan0'
EAPOL: SUPP_PAE entering state DISCONNECTED
EAPOL: KEY_RX entering state NO_KEY_RECEIVE
EAPOL: SUPP_BE entering state INITIALIZE
EAP: EAP entering state DISABLED
EAPOL: External notification - portEnabled=0
EAPOL: External notification - portValid=0
Own MAC address: 00:0f:b5:c0:6d:0c
Setting scan request: 0 sec 100000 usec
Using existing control interface directory.
Wireless event: cmd=0x8b06 len=8
RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'wlan0' added
Starting AP scan (broadcast SSID)
Scan timeout - try to get results
Received 551 bytes of scan results (2 BSSes)
Scan results: 2
Selecting BSS from priority group 0
0: 00:13:d4:24:f4:29 ssid='ap-wlan0' wpa_ie_len=24 rsn_ie_len=0
   selected
Trying to associate with 00:13:d4:24:f4:29 (SSID='ap-wlan0' freq=2437 MHz)
Cancelling scan request
Automatic auth_alg selection: 0x1
WPA: using IEEE 802.11i/D3.0
WPA: Selected cipher suites: group 8 pairwise 8 key_mgmt 2
WPA: using GTK TKIP
WPA: using PTK TKIP
WPA: using KEY_MGMT WPA-PSK
WPA: Own WPA IE - hexdump(len=24): dd 16 00 50 f2 01 01 00 00 50 f2 02 01 00 
00 50 f2 02 01 00 00 50
f2 02
No keys have been configured - skip key clearing
Setting authentication timeout: 5 sec 0 usec
EAPOL: External notification - EAP success=0
EAPOL: External notification - EAP fail=0
EAPOL: External notification - portControl=Auto
RX EAPOL from 00:13:d4:24:f4:29
Setting authentication timeout: 10 sec 0 usec
EAPOL: Ignoring WPA EAPOL-Key frame in EAPOL state machines
IEEE 802.1X RX: version=1 type=3 length=95
  EAPOL-Key type=254
WPA: RX message 1 of 4-Way Handshake from 00:13:d4:24:f4:29 (ver=1)
WPA: WPA IE for msg 2/4 - hexdump(len=24): dd 16 00 50 f2 01 01 00 00 50 f2 
02 01 00 00 50 f2 02 01 0
0 00 50 f2 02
WPA: Renewed SNonce - hexdump(len=32): f8 27 9e 96 6f 56 57 37 ce 27 37 0e 
7f f4 45 e3 50 de 45 9d 19
e7 2f 8f 61 8b ac aa e5 b4 88 ab
WPA: PMK - hexdump(len=32): [REMOVED]
WPA: PTK - hexdump(len=64): [REMOVED]
WPA: EAPOL-Key MIC - hexdump(len=16): 84 3a 70 32 e1 31 73 80 97 d4 64 a6 29 
33 81 a7
WPA: Sending EAPOL-Key 2/4
Wireless event: cmd=0x8b15 len=20
Wireless event: new AP: 00:00:00:00:00:00
Setting scan request: 0 sec 100000 usec
Added BSSID 00:00:00:00:00:00 into blacklist
EAPOL: External notification - portEnabled=0
EAPOL: External notification - portValid=0
EAPOL: External notification - EAP success=0
Disconnect event - remove keys
and then it starts again ...

Any help is appreciated

Regards,
Tobias.





More information about the HostAP mailing list