Radio Stops Receiving on wlan0 - wifi0 shows traffic

Kelly Hogan kshogan at linora.com
Tue Mar 29 04:58:51 EST 2005


We have an interesting scenario where we see RX traffic at the wlan0
interface stop.  TX continues, but RX blocks.   We do see traffic at the
wifi0 layer, but it is somehow not migrating to the wlan0 interface.
We also see that the wlan0 interface is dropping packets on the receive
side.  Wlan0 is then bridged to a br0 interface.

wifi0     Link encap:UNSPEC  HWaddr
00-02-6F-36-9E-F4-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
          unspec addr:[NONE SET]  Bcast:[NONE SET]  Mask:[NONE SET]
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:88038 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:26644 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          Collisions:0
          Interrupt:10 Memory:c4888000-c4889000
 
wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:02:6F:36:9E:F4
          unspec addr:[NONE SET]  Bcast:[NONE SET]  Mask:[NONE SET]
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:6248 errors:0 dropped:8711 overruns:0 frame:0
          TX packets:14125 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          Collisions:0
          Interrupt:10 Memory:c4888000-c4889000

  We see an interesting set packets in the wifi0 stream.  

17:10:50.014934 > 
0:0:0:0:0:0 > 0:2:6f:36:9e:f4 802.1d ui/C
17:10:51.260680 > 0:0:0:0:0:0 null > 0:2:6f:36:9e:f4 sap b0 I
(s=0,r=0,C) len=26                         0002 6f36 9ef4 0002 6f36 9ef4
0002 6f36
                         9ef4 0000 0000 0200 0100
17:10:52.014959 > 0:0:0:0:0:0 > 0:2:6f:36:9e:f4 802.1d ui/C
17:10:52.252912 > 0:0:0:0:0:0 null > 0:2:6f:36:9e:f4 sap b0 I
(s=0,r=0,C) len=26                         0002 6f36 9ef4 0002 6f36 9ef4
0002 6f36
                         9ef4 0000 0000 0200 0100

17:10:57.235225 > ip_hl < 5 (0)
17:10:58.014924 > 0:0:0:0:0:0 > 0:2:6f:36:9e:f4 802.1d ui/C
17:10:58.239371 > 0:0:0:0:0:0 null > 0:2:6f:36:9e:f4 sap b0 I
(s=0,r=0,C) len=26                         0002 6f36 9ef4 0002 6f36 9ef4
0002 6f36
                         9ef4 0000 0000 0200 0100

Anyone know what those are?  The radio can only return to running mode
after a complete power cycle, not reboot, but power down the radio and
restart.

We are using hostap 0.2.4 stable, fw 1.5.6 & 1.1.0

Thanks for any ideas.





More information about the HostAP mailing list