Netgear problems continue

Simon J. Rowe srowe at mose.org.uk
Fri Jul 29 03:36:47 EDT 2005


Sigh, things still aren't right after I flashed my Netgear MA401.

Now when I insert it the hostap_cs driver fails to come up. I get in the log

wifi0: MAC port 0 enabling failed
kernel: wifi0: could not enable MAC port
kernel: hostap_cs: Initialization failed

dmesg shows

hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
hostap_cs: 0.2.6 - 2004-12-25 (Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>)
hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
hostap_cs: setting Vcc=50 (from config)
Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
hostap_cs: Registered netdevice wifi0
hostap_cs: index 0x01: Vcc 5.0, irq 3, io 0x0100-0x013f
prism2_hw_init: initialized in 196 ms
wifi0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=c627d320, type=0, res=0)
wifi0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0, entry=c627d320, type=0, 
cmd=0x0001, param0=0x0000, EVSTAT=8000 INTEN=0010)
wifi0: MAC port 0 enabling failed
wifi0: could not enable MAC port
wifi0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=c627d360, type=0, res=0)
wifi0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0, entry=c627d360, type=0, 
cmd=0x0021, param0=0xfd0b, EVSTAT=8000 INTEN=0010)
wifi0: hfa384x_get_rid: CMDCODE_ACCESS failed (res=-110, rid=fd0b, len=8)
Could not get RID for component NIC
hostap_cs: Initialization failed
prism2_config() failed
wifi0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=c627d320, type=0, res=0)
wifi0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0, entry=c627d320, type=0, 
cmd=0x0002, param0=0x0000, EVSTAT=8000 INTEN=0000)
hostap_cs: Shutdown failed

Switching back to the orinoco_cs driver and the card works first time.

What can I do to fix this?



More information about the HostAP mailing list