random disconnects with wpa_supplicant 0.3.2 & ipw2100

Stephan Walter stephan.walter at epfl.ch
Fri Jan 14 07:55:19 EST 2005


Hi,

my university has a new WPA network and I'm trying to connect to it
using ipw2100-1.0.2 and wpa_supplicant 0.3.2 (Debian package). (The
encryption network is in preliminary test phase, and it seems I'm
currently the only one trying to get it to work in Linux)

There are two accesspoints:
SSID "public" is broadcasted. Not encrypted
SSID "epfl" is hidden and using WPA-PEAP

I turn on my wireless card, then it associates automatically with
"public". I run
     iwconfig eth1 essid epfl
to connect to the other ap

Running wpa_supplicants works most of the time.

But sometimes I get these error messages:

Jan 14 11:33:49.447182: EAPOL: SUPP_PAE entering state AUTHENTICATED
Jan 14 11:39:42.376718: RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'eth1' added
Jan 14 11:39:48.571827: RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'eth1' added
l2_packet_receive - recv: Network is down
Jan 14 11:39:48.575978: RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'eth1' added
Jan 14 11:39:48.576069: RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'eth1' added
Jan 14 11:39:48.576096: RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'eth1' added


Sometimes it disconnects without any error message.

This disconnects happen every 5 - 10 minutes, and wpa_supplicant doesn't
automatically reconnect, or is there a configuration option for that?


Configuration file:

network={
          ssid="epfl"
          key_mgmt=WPA-EAP
          phase2="auth=MSCHAPV2"
          identity="xxxxx"
          password="xxxxx"
          ca_cert="/etc/cert/epfl.pem"
          ca_cert2="/etc/cert/epfl.pem"
}


Attached is the log of a successful connection.

Any help is appreciated

Regards,
Stephan Walter

-------------- next part --------------
An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
Name: wpa_supplicant.log
Url: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20050114/c5becbd8/attachment.txt 


More information about the HostAP mailing list