Problems with WPA-PSK and madwifi driver

Greg Baker gbaker at cs.mun.ca
Mon Feb 14 11:04:16 EST 2005


You can check that it authenticated fine by running "wpa_cli status"..  It 
will give you some info.

I could also not get "dhclient ath0" to work, instead I gave it the following 
command:

	/sbin/dhclient \
		-1 -q -lf /var/lib/dhcp/dhclient-ath0.leases \
        	-pf /var/run/dhclient-ath0.pid -cf /etc/dhcli ath0

which made it come up.  Maybe that will work for you.

Greg

On February 14, 2005 12:28 pm, Eduardo Mendes wrote:
> Hi ya
>
> Many thanks.
>
> I am not sure what to do.
>
> How can I be sure that wpa_client has succesfully authenticated?
>
> When I try dhclient atho, the system returns
>
> NO DCHPOFFERS received.
> No working leases in persistent data base sleeping.
>
> What funny is that etho can get the ip address from the same dhcp server
> without a problem.
>
> Any ideas?
>
> Many thanks
>
> Ed
>
> On Monday 14 February 2005 08:32 am, Jonathan Buschmann wrote:
> > Hi,
> > Be sure first that wpa_client has succesfully authenticated.
> > Try dhclient without the -1.
> > BTW, is your dhcp server on the same subnetwork as your client?
> > jonathan
> >
> > Eduardo Mendes waxed wise and spake thus on 02/11/2005 06:08 PM:
> > >Hello
> > >
> > >Thanks.  I have tried dhclient -1 ath0 but the message was:
> > >
> > >Unable to obtain a lease on the first time.
> > >
> > >
> > >Is there anything else that I can try?
> > >
> > >Many thanks
> > >
> > >Ed
> > >.
> > >
> > >On Friday 11 February 2005 12:05 pm, Jonathan Buschmann wrote:
> > >>I don't know what Mandrake uses for a dhcp client (fedora uses
> > >>dhclient), but maybe you need to run it (again) after starting
> > >>wpa_supplicant.
> > >>jonathan
> > >>
> > >>Eduardo Mendes waxed wise and spake thus on 02/11/2005 11:23 AM:
> > >>>On Thursday 10 February 2005 05:04 pm, Michael Reilly wrote:
> > >>>>Eduardo Mendes wrote:
> > >>>>>Hello
> > >>>>>
> > >>>>>Many thanks but unfortunately it didn't work. The two lights are
> > >>>
> > >>>blinking
> > >>>
> > >>>>>together but ifconfig shows that no valid ip was assigned to ath0.
> > >>>>
> > >>>>My lights both blink together for a second and then they stop
> > >
> > >blinking
> > >
> > >>>>together with madwifi.  A few seconds later they blink together
> > >
> > >again
> > >
> > >>>and
> > >>>
> > >>>>then stop again.  Are they blinking together continuously for you?
> > >>>
> > >>>In my case the lights blink together in equal time intervals.  It
> > >
> > >seems
> > >
> > >>>that
> > >>>the card is somehow connected to the router but it can't get a valid
> > >
> > >ip
> > >
> > >>>address.  I don't know what I am doing wrong.
> > >>>
> > >>>Here is the output of iwconfig and ifconfig after issuing the
> > >
> > >commands:
> > >>>ifconfig ath0, iwconfig ath0 channel 1, wpa_supplicant
> > >>>-c/etc/wpa_supplicant.conf -Dmadwifi -iath0 -d
> > >>>
> > >>>ath0      IEEE 802.11g  ESSID:"eacghome.airlink"
> > >>>         Mode:Managed  Frequency:2.412GHz  Access Point:
> > >>>00:E0:98:4F:D8:B2
> > >>>         Bit Rate:36Mb/s   Tx-Power:50 dBm   Sensitivity=0/3
> > >>>         Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
> > >>>         Encryption key:DF6D-E315-877A-4A16-22FD-239D-A8A8-0B6F
> > >>>Security
> > >>>mode:restricted
> > >>>         Power Management:off
> > >>>         Link Quality:49/94  Signal level:-46 dBm  Noise level:-95
> > >
> > >dBm
> > >
> > >>>         Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
> > >>>         Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
> > >>>
> > >>>
> > >>>
> > >>>ath0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:09:5B:C4:1A:E2
> > >>>         inet6 addr: fe80::209:5bff:fec4:1ae2/64 Scope:Link
> > >>>         UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
> > >>>         RX packets:25 errors:19 dropped:0 overruns:0 frame:19
> > >>>         TX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
> > >>>         collisions:0 txqueuelen:199
> > >>>         RX bytes:2418 (2.3 Kb)  TX bytes:1194 (1.1 Kb)
> > >>>         Interrupt:9 Memory:d0a4a000-d0a5a000
> > >>>
> > >>>Any hints?
> > >>>
> > >>>Cheers
> > >>>
> > >>>Ed
> > >>>
> > >>>
> > >>>
> > >>>_______________________________________________
> > >>>HostAP mailing list
> > >>>HostAP at shmoo.com
> > >>>http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap



More information about the HostAP mailing list