Problems with WPA-PSK and madwifi driver

Jonathan Buschmann Jonathan.Buschmann at ericsson.com
Mon Feb 14 05:32:32 EST 2005


Hi,
Be sure first that wpa_client has succesfully authenticated.
Try dhclient without the -1.
BTW, is your dhcp server on the same subnetwork as your client?
jonathan

Eduardo Mendes waxed wise and spake thus on 02/11/2005 06:08 PM:

>Hello
>
>Thanks.  I have tried dhclient -1 ath0 but the message was:
>
>Unable to obtain a lease on the first time.   
>
>
>Is there anything else that I can try?
>
>Many thanks
>
>Ed
>.
>
>
>On Friday 11 February 2005 12:05 pm, Jonathan Buschmann wrote:
>  
>
>>I don't know what Mandrake uses for a dhcp client (fedora uses
>>dhclient), but maybe you need to run it (again) after starting
>>wpa_supplicant.
>>jonathan
>>
>>Eduardo Mendes waxed wise and spake thus on 02/11/2005 11:23 AM:
>>    
>>
>>>On Thursday 10 February 2005 05:04 pm, Michael Reilly wrote:
>>>      
>>>
>>>>Eduardo Mendes wrote:
>>>>        
>>>>
>>>>>Hello
>>>>>
>>>>>Many thanks but unfortunately it didn't work. The two lights are
>>>>>          
>>>>>
>>>blinking
>>>
>>>      
>>>
>>>>>together but ifconfig shows that no valid ip was assigned to ath0.
>>>>>          
>>>>>
>>>>My lights both blink together for a second and then they stop
>>>>        
>>>>
>blinking
>  
>
>>>>together with madwifi.  A few seconds later they blink together
>>>>        
>>>>
>again
>  
>
>>>and
>>>
>>>      
>>>
>>>>then stop again.  Are they blinking together continuously for you?
>>>>        
>>>>
>>>In my case the lights blink together in equal time intervals.  It
>>>      
>>>
>seems
>  
>
>>>that
>>>the card is somehow connected to the router but it can't get a valid
>>>      
>>>
>ip
>  
>
>>>address.  I don't know what I am doing wrong.
>>>
>>>Here is the output of iwconfig and ifconfig after issuing the
>>>      
>>>
>commands:
>  
>
>>>ifconfig ath0, iwconfig ath0 channel 1, wpa_supplicant
>>>-c/etc/wpa_supplicant.conf -Dmadwifi -iath0 -d
>>>
>>>ath0      IEEE 802.11g  ESSID:"eacghome.airlink"
>>>         Mode:Managed  Frequency:2.412GHz  Access Point:
>>>00:E0:98:4F:D8:B2
>>>         Bit Rate:36Mb/s   Tx-Power:50 dBm   Sensitivity=0/3
>>>         Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
>>>         Encryption key:DF6D-E315-877A-4A16-22FD-239D-A8A8-0B6F
>>>Security
>>>mode:restricted
>>>         Power Management:off
>>>         Link Quality:49/94  Signal level:-46 dBm  Noise level:-95
>>>      
>>>
>dBm
>  
>
>>>         Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
>>>         Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
>>>
>>>
>>>
>>>ath0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:09:5B:C4:1A:E2
>>>         inet6 addr: fe80::209:5bff:fec4:1ae2/64 Scope:Link
>>>         UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>>>         RX packets:25 errors:19 dropped:0 overruns:0 frame:19
>>>         TX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>>>         collisions:0 txqueuelen:199
>>>         RX bytes:2418 (2.3 Kb)  TX bytes:1194 (1.1 Kb)
>>>         Interrupt:9 Memory:d0a4a000-d0a5a000
>>>
>>>Any hints?
>>>
>>>Cheers
>>>
>>>Ed
>>>
>>>
>>>
>>>_______________________________________________
>>>HostAP mailing list
>>>HostAP at shmoo.com
>>>http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
>>>      
>>>
>
>  
>



More information about the HostAP mailing list