hostap being weird after install help please

Alex Renier goldenray3458 at yahoo.com
Sat Aug 13 09:54:37 EDT 2005


Hello,
I installed my hostap driver and I can see it when i
do lsmod:
hostap_pci             65808  0
hostap                144008  1 hostap_pci

wlan0 was supposed to be my hostap wereless
(Prism2.5), 
My iwconfig looks like this:
--------------------------------------------
wifi0     IEEE 802.11b  ESSID:"test"
          Mode:Master  Access Point: 00:00:00:00:00:00
  Bit Rate:11 Mb/s
          Sensitivity=1/3
          Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment
thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off

wlan0     IEEE 802.11b  ESSID:"test"
          Mode:Master  Access Point: 00:00:00:00:00:00
  Bit Rate:11 Mb/s
          Sensitivity=1/3
          Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment
thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise
level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx
invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0  
Missed beacon:0
-----------------------------
This is weird because if I change the essid of wifi0,
essid of wlan0 changes too.
When I change the essid to my network name, it can't
connect.(can't fetch IP)
When I do "ifup wlan0" I get this:
--------------------
cannot change name of wifi0 to eth0: Device or
resource busy
cannot change name of eth0 to eth1: Device or resource
busy
cannot parse MAC ` wifi0
 wlan0 eth0 eth1' at argument 2
interface 'dev9199' not found
interface 'dev30964' not found
interface 'dev14062' not found
interface 'dev9133' not found
interface 'dev4445' not found
-------------------------------
...and it does "interface 'dev....' not found" for a
really really long time with all different numbers, I
haven't had time to wait it out, but it's more than 15
minutes and it gets slower and slower after time.
My ifconfig looks like this:
---------------------------------
wifi0     Link encap:UNSPEC  HWaddr
00-07-CA-01-B5-13-00-10-00-00-00-00-00-00-00-00
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500 
Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0
frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0
carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
          Interrupt:10 Memory:e0a92000-e0a93000

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr
00:07:CA:01:B5:13
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500 
Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0
frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0
carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
          Interrupt:10 Memory:e0a92000-e0a93000
----------------------
This is really messed up..look at that mac address..,
can someone please help me? I just installed the
hostap driver, I didn't install hostap utilities.  do
I need hostap utilities to connect to my wireless AP
and use the net?
I am using Fedora Core 4 kernel 2.6.13-rc2
Thanks a lot for ANY help I get, I am very desparate.

Kind Regards,
Alex

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 



More information about the HostAP mailing list