wlan0 hostap problems

Shaul Gr grshaul at yahoo.com
Sun Oct 24 12:09:42 EDT 2004


     Hello,

  I have 2 Soekris machines running Pebble Linux, both
with Senao 2511 pcmcia radio, and hostap driver in
ad-hoc mode. In /etc/network/interfaces I have the
line
 up iwconfig wlan0 essid subnet1 channel 10 mode
ad-hoc rate 11M (the #auto wlan0 line is commented)
 
  After booting, iwconfig wlan0  gives the following:
wlan0 IEEE 802.11B  ESSID:"subnet1"
      Mode:Ad-Hoc Frequency 2.457GHz Cell:
02:02:72:23:45:D6
      Bit Rate=11Mb/s  Sensitivity=1/0
      retry min limit:8  RTS thr:off  Fragment thr:off
      Encryption key:off
      Power Management:off
      Link Quality:92/0  Signal level:-40 dBm  Noise
level:-98 dBm
      Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx
invalid frag:0
      Tx excessive retries:437  Invalid misc:7135 
Missed Beacon:0

   ifconfig gives:
wlan0 Link encap:Ethernet  HWaddr:00:02:6F:33:45:D6
      inet addr:192.168.0.83  Bcast:192.168.0.255 
Mask:255.255.255.0
(The output for the 2nd machine is very similar.)

   My Problems:
1. In both machines the command 'iwlist wlan0 scan'
does not recognize the other machine. However, they
both do recognize a Windows 2000 computer who has a
smartBridges company AirNic radio, and it recognizes
them!
2. ping to the recognized computer or from it fails.
3. Both machines can ping each other on the wlan0 IP,
but it seems that this goes through the wired LAN.

   Have I omitted any configuration or command ?
Help will be very greatly appreciated. Thanks in
advance,
   Shaul


		
_______________________________
Do you Yahoo!?
Declare Yourself - Register online to vote today!
http://vote.yahoo.com



More information about the HostAP mailing list